10 kritinių klaidų renkantis tinkamą veiklą

 10 kritinių klaidų renkantis tinkamą veiklą

Vienas iš svarbiausių sėkmingo gyvenimo pagrindų – veikla, kuri neša pasitenkinimą ir deramas pajamas. Jeigu jaučiate pasitenkinimą, bet nėra pinigų, – tai tik hobis, jeigu pinigų yra, bet nėra pasitenkinimo, – tai varginantis darbas, ir visai nesvarbu, ar esate samdomas, ar dirbate sau. Abu šie dalykai dera tinkamai pasirinkus veiklą, tačiau ne visiems pavyksta tai padaryti. Taip nutinka todėl, kad šiame kelyje padaroma nemažai klaidų. Kviečiame sužinoti 10 pagrindinių. 

1. Mėginate užsiimti veikla, kuri jūsų neuždega.

Ji gali būti itin populiari, labai pelninga ir perspektyvi, bet… ši veikla jūsų netenkina, jūs verčiate save jos imtis.

2. Jums nepakanka gebėjimų.

Kiekvienas žmogus turi tam tikrų polinkių, vieni darbai jam sekasi geriau, kiti – prasčiau. Jūs puikiai siuvinėjate kryželiu, , bet nemėgstate sudarinėti finansinių ataskaitų. Jums patinka lakstyti motociklu, bet sunkiai ištveriate rutininius, pasikartojančius veiksmus prie konvejerio. Nereikia mėginti tapti universalu, kuriam viskas sekasi. Tebūsite gana vidutiniškas atlikėjas.

3. Tai nepaklausu.

Tai, kuo norite užsiimti, daugiau nieko nedomina. Arba įdomu tik labai nedaugeliui. Tokiu atveju jūsų veikla pasmerkta likti hobiu.

4. Didelė konkurencija, labai daug žmonių užsiima šia veikla.

Atvirkštinė 3-iam punktui situacija: itin daug žmonių jau eina šiuo pramintu taku. Neverta užsiimti idėjų klonavimu. Kopija visuomet bus prastesnė negu originalas.

5. Jūs neatradote savo unikalumo.

Blogai pažįstate savo ypatumus, polinkius, gebėjimus. Nežinote, kuo galėtumėte išsiskirti iš kitų žmonių, užsiimančių šia veikla.

6. Jūs nepasirengę veikti.

Galite stumti dienas savo pilkame darbe ir svajoti apie geresnį rytojų, bet nesate pasirengę aktyviai veikti, kad susirastumėte savo veiklą.

7. Jūs nesate pasirengę įsiklausyti į save, savo norus.

Visą darbą su savimi jūs laikote tiesiog paikyste ir pramoga, su nepasitikėjimu žiūrite į visokias „subtiliąsias materijas“, tokias kaip dvasia, svajonės, pašaukimas.

8. Jūs iš tiesų nenorite nieko keisti.

Net jeigu jums kažkas labai nepatinka dabartiniame jūsų darbe – tai įprasta. Jūs tiesiog žaidžiate žaidimą su savimi „pamėginsiu kažką pakeisti“. Jūs iš tiesų nesate pasirengęs išeiti iš komforto zonos.

9. Bendra negatyvi nuostata į gyvenimą, netikite galimybe jį pakeisti.

Niurzgliai ir pesimistai pasmerkti. „Jeigu manote, kad jums pasiseks, – jums ir pasiseks. Jeigu manote, kad jums nepasiseks, – jums ir nepasiseks.“ (Henry Fordas)

10. Menka savivertė, nepasitikėjimas savo jėgomis.

Gali būti, kad dėl auklėjimo jūs tiesiog nematote savo stipriųjų savybių ir netikite, kad esate verti geresnio, kad jums gali pavykti – užsiimti tuo, kas jums patinka, ir uždirbti vertus pinigus. Kaip toje istorijoje apie dramblį: mažą drambliuką stora virve pririša prie stulpo, kad šis nepabėgtų. Kai dramblys užauga, jį jau riša plona virvele prie mažo stulpelio. Dramblys nė nemėgina bėgti – jis jau išmoko pamoką, kad tai neįmanoma.

 

Parengta pagal žurnalą „Raktas“ 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video