Gerą nuotaiką garantuojanti paroda

 Gerą nuotaiką garantuojanti paroda

Penktadienį Janinos Monkutės – Marks muziejuje – galerijoje buvo atidaryta žymiausių Lietuvos karikatūrų kūrėjų paroda „Apie ŠĮ, apie BEI, apie TĄ“.

Šioje parodoje eksponuojami 36 autorių darbai. Jų tarpe ir bene garsiausio šalies karikatūristo, šiuo metu „Lietuvos rytui“,   piešiančio Jono Varno piešiniai. Taip pat šis menininkas yra ir šios parodos kuratorius.

Parodoje galima išvysti ir kitų pakankamai gerai žinomų dailininkų karikatūras – Jono Lenkučio, Vinco Bareikio, Rimanto Dovydėno ir kt.

Iš viso ekspoziciją sudaro net 125 karikatūros. 60 humoristinių piešinių yra skirta karinei tematikai, o 65 – bene didžiausiam mūsų visuomenės skauduliui – alkoholizmo problemai.

„Humoras yra ne tik mano gyvenimo nuolatinis palydovas, bet ir maitintojas. Nors esu baigęs grafikos dizainą ir gyvenime teko kurti įvairaus žanro meną – tai ir plakatai, logotipai, emblemos, prekiniai ženklai ir pan. Tačiau karikatūros visada užėmė labai svarbią vietą manokūryboje. Iki šiol vos ne kasdien nupiešiu bent po vieną, o kartais net ir kelias karikatūras. Karikatūrų yra tūkstančiai, tačiau šiai parodai kartu su kolegomis atrinkome geriausiai pavykusias, šmaikščiausias bei taikliausias karikatūras“, – sako karikatūristas Jonas Varnas.

[#gallery=1313#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video