Šviesa ar tamsa – kurioje tu pusėje?

 Šviesa ar tamsa – kurioje tu pusėje?

Mokslininkai seniai pastebėjo, kad daugumą autoimuninių ligų išprovokuoja neatleistos nuoskaudos. Atleiskite savo skriaudėjams ir dažniau dėkokite. Gana greitai pastebėsite, kaip keičiasi jūsų gyvenimas – ligų, bėdų ir nerimo vietą užims džiaugsmas, meilė ir gerovė.

Iš pradžių buvo Žodis

Meilė, atleidimas ir dėkingumas visais laikais gelbėjo žmones, gynė juos nuo blogio jėgų, ligų bei nelaimių. Žmonės tai žinojo dar civilizacijos priešaušryje, bet vėliau kažkodėl pamiršo. Kartu buvo prarastas ir suvokimas, kokia didelė yra minties ir ištarto Žodžio galia.

[quote author=“Aut. past.“]Paprasta frazė „Aš tave myliu“ gali nuvesti į nesuvokiamą pasaulį, kuriame įmanoma viskas. Kartodama šią frazę Dievui, mes apsivalome tiek, kad sugebame pajusti šios akimirkos stebuklą – jokių suvaržymų. Pagrindinė paslaptis – mylėti viską. Mylėkite savo viršsvorį, savo neklaužadą vaiką, kaimyną ir sutuoktinį. Mylėkite juos visus. Meilė keičia energiją ir ją išlaisvina. Frazė „Aš myliu tave“ yra stebuklingas slaptažodis, priartinantis jus prie Dievo.[/quote]

Senieji Havajų salų gyventojai tikėjo mylinčiu Dievu, todėl ir patys jautė džiaugsmą ir laimę, gaubiami Dievo meilės. Jeigu žmogui nutikdavo kas nors blogo, tai reiškė tik viena: jis nusisuko nuo Dievo, kuris buvo tapatinamas su meile. Siekdami grąžinti žmogų prie Dievo, t. y., meilės globon, Havajų šamanai, kachuna, atlikdavo atleidimo apeigas ho’oponopono. Šis terminas reiškė „atkurti tvarką“ arba „ištaisyti klaidą“. Per apeigas kachuna sutaikydavo kaimynus – žmonės dėkodavo vienas kitam ir pripažindavo meilę. Šamanas atkurdavo taiką, gerino santykius, gydė ligas ir sprendė daugybę kitų problemų.

Prisiminimai nuodija gyvenimą

Senovės havajiečiai žinojo, kad mūsų bėdų kaltininkas – piktos mintys ir blogi prisiminimai. Jie kamuoja žmogų ir gadina jo santykius su gentainiais. Išgydyti šią ligą gali tik atleidimas. Sunkių prisiminimų ir negerų minčių užblokuota energija vėl gali tekėti laisvai. Šiandien šias senovines žinias patvirtina ir kvantinė fizika.

 [quote author=“Aut. past.“]Jeigu sugebėjai atleisti, blokų neliks, bet labai svarbu neužpildyti atsilaisvinusios vietos naujomis blogomis emocijomis, o priimti tik meilę – dievišką jėgą, vyraujančią gyvenime ir dovanojančią įkvėpimą, laimę ir džiaugsmą.[/quote]

Fiziologai patvirtina, kad neigiami prisiminimai, nuolatinis stresas palieka savo pėdsakus organizme, kurių atsikratyti padeda tik emocinis ir intelektinis apsivalymas. Taip, atleidimas išvalo ne tik sąmonę, bet ir fizinį kūną. Jeigu sugebėjai atleisti, blokų neliks, bet labai svarbu neužpildyti atsilaisvinusios vietos naujomis blogomis emocijomis, o priimti tik meilę – dievišką jėgą, vyraujančią gyvenime ir dovanojančią įkvėpimą, laimę ir džiaugsmą. Žmogus turi atgailauti dėl padarytų nusižengimų, atleisti sau, kitiems žmonėms bei susiklosčiusioms aplinkybėms, padėkoti už pamoką ir apsivalymą, išreikšti savo meilę. Regis, taip paprasta! Daugelis tikriausiai numos ranka – et, kokie niekai… Bet kiekvieno žmogaus valia rinktis.

Albertas Einšteinas rašė: „Yra du būdai gyventi. Jūs galite gyventi taip, lyg stebuklų nebūna. O galite gyventi taip, lyg viskas šiame pasaulyje yra vienas didelis stebuklas.“

Pasaulyje gausu stebuklų

Pasirinkite antrąjį kelią, kaip ir pats Einšteinas – praktikuokite šią atleidimo bei dėkingumo metodiką, nes tai veikia: imsite džiaugtis sveikata, puikiais santykiais su aplinkiniais ir gyvenimo pilnatve. Kita vertus, padaugės ir atsakomybės – už savo žodžius ir poelgius, mintis ir prisiminimus.

 [quote author=“Aut. past.“]Žmogaus mintys – lyg karšti vietoje nenustygstantys žirgai. Ims šuoliuoti į skirtingas puses – nesuvaldysi! O prisiminimai? Prarasi kontrolę bent akimirkai – ir jau traukia skaudžių prisiminimų akivaras.[/quote]

Gyventi sąmoningai ir visa tai kontroliuoti – nelengvas darbas. Žodžiai bei poelgiai – dar nieko, tačiau valdyti savo mintis – išties nelengva užduotis, reikalaujanti įgūdžių. Juk žmogaus mintys – lyg karšti vietoje nenustygstantys žirgai. Ims šuoliuoti į skirtingas puses – nesuvaldysi! O prisiminimai? Prarasi kontrolę bent akimirkai – ir jau traukia skaudžių prisiminimų akivaras. Reikia labai tvirtai įsisąmoninti, kad tu pats esi savo žodžių ir poelgių, minčių ir prisiminimų šeimininkas. Kontroliuok juos kiekvieną dieną, valandą, minutę, akimirką. Slogius prisiminimus keisk maloniais, niūrias mintis – džiugiomis. Pasikeisi pats – pasikeis ir pasaulis aplink tave.

Gyvenimas – tai nuolatinis pasirinkimas

Antrasis principas: reikia atminti, kad gyvenimas – tai nuolatinė pasirinkimo situacija. Jeigu nori ką nors pakeisti savo gyvenime, pasirink teisingai ir pasielk sąmoningai, sekdamas savo sąžine, širdimi ir meile. Nelaikyk savyje baimės, nerimo, pykčio, kaltės jausmo. Neteisk kitų, pasitikėk Dievu (likimu, aukščiausiuoju Protu, aukščiausiuoju Ego). Apskritai į žmones derėtų žiūrėti ne per savo įsitikinimų ir stereotipų prizmę, o Dievo akimis – su meile ir iš širdies. Pasikliaukite Aukščiausiuoju!

[quote author=“Aut. past.“]Iš tiesų mes esame itin jautrūs aplinkinių žmonių mintims: patys jautriausi intuityviai jaučia, koks iš tiesų yra pašnekovo požiūris, nors nei žodžiais, nei veiksmais jis išreikštas nebuvo.[/quote]

Būtent tokioje situacijoje frazių „aš gailiuosi“; „prašom atleisti man“; „dėkoju tau“; „aš myliu tave“ kartojimas iš tiesų veiksmingas. Tave supykdė, įskaudino, įžeidė? Mintyse išreikšk savo apgailestavimą, paprašyk atleidimo, padėkok ir pažvelk į pasaulį su meile – visos blogybės pranyks. Sieloje įsivyraus taika, kuri energiniu lygmeniu bus perduota ir kitiems. Iš tiesų mes esame itin jautrūs aplinkinių žmonių mintims: patys jautriausi intuityviai jaučia, koks iš tiesų yra pašnekovo požiūris, nors nei žodžiais, nei veiksmais jis išreikštas nebuvo.

Trečias principas – valymas atminties, kuri saugo visus prisiminimus apie nederamus mūsų poelgius ir trukdo mums švytėti dieviškąja šviesa. Atmintį reikia nuolat valyti.

Nesistenkite keisti kitų

Bazines technikos frazes geriau kartoti, kai mes koncentruojamės patys į save. Juk energija teka ten, kur sutelktas dėmesys. Geriausia būtų patogiai atsisėsti kur nors nuošalioje vietoje ir sutelkti dėmesį kvėpavimui – išgirsti jį, pajusti savo kūną, atskiras jo dalis, ir tik po to imti kartoti keturias atleidimo ir dėkingumo frazes. Vis dėlto ir ne tokioje palankioje situacijoje, kai jus kas nors užrūstina, verta sustoti ir pakartoti tas Atleidimo frazes.

Pyktis praeis, o jo vietoje atsiras meilė ir pagarba sau. Poelgį, kuris jus taip išmušė iš vėžių, bus galima su artimaisiais aptarti vėliau. Tik nesistenkite pakeisti kitų – tai niekada nepavyks. Keisti galime tik save. Padėkokite sau už tai, kad jums pavyko sutramdyti pyktį, pasakykite, kad mylite save. Dauguma tokių „problemų“ apskritai nėra tikros problemos. Tai tik situacijos, kurias jūs galite arba paversti energiniu konfliktu, arba transformuoti į meilę ir dėkingumą.

Gėrio keliu

Pageidautina, kad frazės būtų kartojamos ne mechaniškai, o iš širdies, su noru ištaisyti klaidą.

Kiekvieną kartą žmogui atsiveria du keliai: arba tu pasuksi šviesos, gėrio ir meilės keliu, arba – blogio ir pykčio. Trečio – neutralaus kelio – nėra! Tu kartą ir visiems laikams privalai apsispręsti, ką renkiesi – šviesą ar tamsą. Šviesusis kelias gali neapdovanoti tavęs turtais, sėkme ir gerove, bet tavo širdyje vyraus meilė ir taika. Tai tavo gyvenimo pasirinkimas, štai kodėl gyventi reikia sąmoningai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video