Dovana mergaitei – ryškus žvilgsnis į pasaulį

 Dovana mergaitei – ryškus žvilgsnis į pasaulį

Labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“, vykdydamas projektą „Paramos ir pagalbos grupės – tiems, kas nori keistis“ atsiliepė į vienos seniūnijos socialinės darbuotojos pagalbos prašymą ir regos problemų turinčiai paauglei mergaitei Dovilei (tikrasis vardas redakcijai žinomas) padėjo įsigyti akinukus.

Kaip pasakojo socialinė darbuotoja, mergaitė yra iš probleminės, socialinės rizikos šeimos, kurioje auga 6 vaikai. Jauniausiam iš jų – vos kelios savaitės. Šeima gyvena skurdžiai, nuolat jausdama nepriteklius, o susidūrusi su sveikatos problemomis, be pagalbos nesugeba jų išspręsti. Šįkart padėti reikėjo mergaitei.

„Ji nešioja akinukus, tačiau šiuo metu jie sulūžo. Tėvai neturi už ką nupirkti naujų. Todėl teko kreiptis į labdaros ir paramos fondą „Viltis–Vikonda“. Esu labai dėkinga visai projekto komandai, kad suprato, padėjo, nes nežinau, kaip mes būtume už tuos akinukus užsimokėję. Juk pasirūpinti vaikais mums yra svarbiausias rūpestis, jie mums yra viskas. Suaugusieji vis tiek daugiau ar mažiau savim gali pasirūpinti, o vaikams reikia padėti visą laiką, kuo tik galima“, – sakė socialinė darbuotoja, pridurdama, kad su įvairiomis problemomis savo darbe ji susidurianti beveik kiekvieną dieną. Stengiantis padėti, ieškoma įvairių problemų sprendimo būdų. „Viskas priklauso nuo pačios problemos – kokia ji yra. Kartais pavyksta viską išspręsti vietoj, savo jėgomis, o kartais tenka kreiptis į atitinkamas institucijas“, – sakė moteris.

Dėkingi optikos salonui

Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ projekto „Paramos ir pagalbos grupės – tiems, kas nori keistis“ sumanytoja ir organizatorė Vitalija Surgautienė pasakoja, kad prasidėjus šiems mokslo metams, teko pasirūpinti dviem Krakių seniūnijos vaikais, kuriems reikėjo akių ligų specialistų konsultacijų. Po to reikėjo padėti vienos šeimos mergaitei įsigyti akinukus.

„Senamiestyje esantis optikos salonas dėmesingai mus išklausė, kai kreipėmės su šia bėda ir sutiko pagaminti akinukus. Kadangi turėjom receptą, tai užteko mergaitei atvažiuoti tik vieną kartą. Pritaikė ir pagamino itin greitai, todėl esu dėkinga optikos administracijai už parodytą neabejingumą ir rūpestį“, – sakė V. Surgautienė.

Teikti pagalbą visada malonu

„Gaila tų vaikučių, kurių tėveliai negali investuoti, nes, vis dėlto akiniai tikrai brangus malonumas, tačiau reikalingas dėl sveikatos. Kadangi pati esu mama ir auginu dvi dukras, tai man labai smagu, kai galiu padėti, – teigė UAB „Kėdainių optika“ direktorė Lina Girnienė. – Buvo gaila tos mergaitės, nes, kaip supratau, jos šeima sunkiai verčiasi ir susimokėti tiesiog neturi iš ko, todėl padovanojom ir rėmelius, ir stiklus – visus akinukus. Leidome jai pačiai išsirinkti, kokių ji norėtų, nes vis tiktai mergaitė yra paauglė ir labai svarbu, kad akinukai jai tiktų ir patiktų, kad nebūtų jai gėda juos nešioti. Kad nors ir brangesni, bet būtų jaunatviški. Ji rinkosi, matavosi ir tuos, kurie jai labiausiai patiko, tuos ir padovanojom. Manau, kad ji liko patenkinta.“

Labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ vykdomo projekto „Paramos ir pagalbos grupės – tiems, kas nori keistis“ organizatorė Vitalija Surgautienė: „Esu labai dėkinga mūsų bendradarbiavimo partneriams, kurie, vykdant projektą, parodo dėmesingumą šeimoms ir jų problemoms. Kai psichologai teikia konsultacijas, mes susitinkame su šeimomis, kurias parenka socialiniai darbuotojai, bendraujame, įsigiliname į tų šeimų buitį bei poreikius ir, žinodami situaciją, visi kartu suvieniję jėgas, galime padėti būtent tam kraštui, tam žmogui, tam vaikui ir tai mamai.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video