Artėjantis pavasaris grafikos darbuose

 Artėjantis pavasaris grafikos darbuose

Kėdainių kultūros centre menininkas iš Jonavos Eugenijus Lugovojus pristatė autorinę grafikos darbų parodą „Artėjantis pavasaris. Jaunystė“, kurioje eksponuojami geriausi 1980–2016 m. sukurti darbai.

Besimokydamas tuometiniame S. Žuko  dailės technikume stiklo meno, E. Lugovojus susidomėjo grafika.

„Kai pamačiau iš Prancūzijos atvežtoje parodoje senus oforto technika atliktus XVIII a. grafikos piešinius, buvau sužavėtas. Man taip patiko tas grynas menas, kad neliko jokių abejonių – baigęs technikumą, įstojau studijuoti grafikos į Vilniaus dailės akademiją“, – savo pasirinkimą aiškino E. Lugovojus.

Nuo 1994 m. autorius pradėjo aktyviai dalyvauti parodose. Pristatė savo darbus ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje (Lince), Rusijoje (Sankt Peterburge). Kėdainiuose jo personalinė paroda jau antroji. Joje dominuoja Vilniaus ir Kauno miestų architektūra, antikiniai siužetai ir moters įvaizdis.

„Mano darbai susikuria iš juodos ir baltos spalvos, kurios simbolizuoja harmonijos begalybę, kaip naktis ir diena“, – sakė autorius.

E. Lugovojaus darbuose juntama ramybė, filosofinis požiūris į tikrovę, atspindintis perteikiamus išgyvenimus ir emocines būsenas. Oforto ir sausos adatos technika kuriami personažai įprasmina menininko vidinį pasaulį.

„Savo darbuose ieškau dialogo su žiūrovu. Stengiuosi išreikšti visuomenės bei asmenybės būtį istorine ir šiuolaikine, filosofine, teologine, mitologine prasme. Gyvenimo ir laiko problemas sprendžiu ramiai, be ekspresyvumo ir primityvumo“, – sako menininkas.

Paroda veiks iki kovo 3 d.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video