Daugiabučių aplinka turės pasirūpinti patys gyventojai (video reportažas)

 Daugiabučių aplinka turės pasirūpinti patys gyventojai (video reportažas)

Iki šiol Kėdainių rajono daugiabučių aplinka besirūpinančios seniūnijos šį darbą nusprendė perleisti patiems namų gyventojams.

Nuo liepos 1 dienos daugiabučių namų gyventojai namo teritorijos švara ir tvarka bei žolės šienavimu turės pasirūpinti patys. Seniūnijoms bus patikėta prižiūrėti tik viešąsias teritorijas.

Naujos taisyklės numato, kad gyventojai turės pasirūpinti namų aplinka, siekiančia iki dvidešimties metrų spinduliu nuo pastatų išorinių atitvarų.

Rajono gyventojai informuojami, jog vasaros metu jie turės rūpintis žolės pjovimu, kuri negalės užaugti aukštesnė nei 20 centimetrų. Rudenį namų gyventojai patys turės grėbti lapus, o žiemą pasirūpinti sniego valymu bei šiukšlių rinkimu.

„Gyventojai gauna priskirtus planelius prie namo, kokią teritoriją jiems reikės prižiūrėti. Namo gyventojams, bendrijoms galima pasirinkti, ar jie teritoriją tvarkys patys, ar samdys atitinkamas įmones, atliekančias tokius darbus. O tokių įmonių, siūlančių savo paslaugas, kaip žinia, tikrai netrūksta. Viskas priklausys nuo namų bendrijų“, – teigė Kėdainių miesto seniūnas Valentinas Tamulis.

Jo žiniomis, toks sprendimas buvo priimtas remiantis Kauno ir kitų miestų patirtimi. „Teko girdėti, jog Kaune toks sprendimas buvo apskųstas, tačiau teismo buvo išaiškinta, kad viskas teisėta ir toks sprendimas yra galimas“, – komentavo seniūnas.

V. Tamulio teigimu, kol kas nusiskundimų ar priekaištų iš miesto gyventojų nesulaukė. Pasitaikė keletas atvejų dėl informacijos išaiškinimo.

„Mano žiniomis, kai kurių daugiabučių namų gyventojai jau ieško tinkamiausio sprendimo, kas tvarkys daugiabučių aplinkas. Tiesa, įmonė „Kėdainių butai“ taip pat jau gavo raštą dėl naujos tvarkos, todėl tai bus jų atsakomybė, kas tvarkys ir prižiūrės teritoriją“, – kalbėjo V. Tamulis.

Rajono savivaldybė informuoja, jog vadovaujantis Taisyklėmis, daugiabučių namų gyventojai, bendrijos arba administratoriai turės užtikrinti, kad pagal detaliuosius planus priskirtose arba faktiškai naudojamose teritorijose būtų nušienautos pievos, vejos, kelkraščiai, skiriamosios juostos ir grioviai, nurinktos šiukšlės, sutvarkyti nukritę lapai, laiku nuvalomas sniegas, nukapojamas ledas.

Jei gyventojai patys nenorės prižiūrėti namo aplinkos, galės samdytis šiuos darbus atliekančius asmenis ar įmones.

1 Komentaras

  • Susimes kiekvienas butas po dešimt eurų ir pasisamdys patys įmonę, kuri visą teritoriją išvalys ir dar kokybiškiau. Nes ką ten pasamdo, tai… Mes kai patys pradėjom samdyti vitaresta.lt tada supratom ką reiškia gražūs kiemai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video