Kviečia pagerbti tremtinius ir politinius kalinius

 Kviečia pagerbti tremtinius ir politinius kalinius

Siekiant pagerbti visus tremtinius ir politinius kalinius – tuos, kurie grįžo ir tuos, kurie tremtyje liko amžiams – projektas „Misija Sibiras“, minint 75-ąsias 1941-ųjų metų tremčių metines, organizuoja tremtinių ir politinių kalinių vardų skaitymus. Prabėgus vos trims dienoms po registracijos paskelbimo organizatoriai sulaukė jau daugiau nei 100 registracijų skaitymams. 

Projekto „Misija Sibiras“ inicijuojama akcija skirta atkreipti dėmesį, kad istorijoje su ištremtųjų skaičiais susiduriama dažnai, bet pamirštama svarbi tiesa: ištremti buvo ne skaičiai, o žmonės. Akcijoje bus perskaityta daugiau nei 20 tūkst. tremtinių pavardžių, nurodant ir jų likimą (liko tremtyje ar grįžo į tėvynę). Tai bus daroma be sustojimo, numatoma, kad skaitymai tęsis nuo birželio 14-osios popietės, per naktį, iki birželio 15-osios ryto.

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“, įgyvendinančio projektą „Misija Sibiras”, direktorius Ignas Rusilas pasidalino mintimis apie akcijos pradžią: „Registracija tęsiasi vos kelias dienas, o jau turime daugiau nei 100 žmonių, norinčių prisidėti prie šios akcijos. Iš pradžių nerimavome, kaip pavyks užpildyti nakties laiką, bet matome, kad žmonės drąsiai registruojasi ir vėlyvą vakarą, ir naktį, ir ankstyvą rytmetį. Labai džiaugiamės tokiu žmonių aktyvumu!“

Pavardės bus skaitomos Aukų gatvės skvere, prie paminklo Lietuvos tremtiniams. Skaitymas bus pradėtas birželio 14 d., 13:30 val. ir tęsis per naktį, be pertraukos, perskaitant daugiau nei 20 tūkst. tremtinių vardų ir pavardžių bei nurodant jų likimus (liko tremtyje ar grįžo į tėvynę). Pavardes skaitys „Misija Sibiras” dalyviai, skautai, šauliai, kitų jaunimo organizacijų atstovai, prisijungti galės kiekvienas norintis Lietuvos pilietis.

Norinčius prisidėti prie tremtinių ir politinių kalinių atminimo išsaugojimo, kviečiame registruotis adresu: http://goo.gl/forms/XlhSWVzTZLrRp8j…

Tremtinių ir politinių kalinių atminimo akciją inicijuoja projektas „Misija Sibiras“. Projekto metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su dar ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas kapavietes. Projekto tikslas – jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo valstybe jausmo ugdymas.

Prisidėti prie pilietiškumo idėjų sklaidos galite paremdami projektą „Misija Sibiras“. Tai padaryti galite projekto paskiroje portale Aukok.lt, arba siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1255 (auka 2 €).

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video