Kėdainių valdžiai – dūris į paširdžius

 Kėdainių valdžiai – dūris į paširdžius

Kėdainių rajoną jau daugiau kaip metus valdančius liberalus skandina ne tik vietos skandalai. Paaiškėjo, kad prieš keletą mėnesių Kėdainiuose lankęsis ir apie skaidrią it krištolas politiką kalbėjęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas ir rajono mero Sauliaus Grinkevičiaus „bosas“ Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs 100 tūkst. eurų kyšį. Įtarimų prie sienos prispaustas E. Masiulis dar vakar priėmė radikalų sprendimą – traukiasi iš partijos pirmininko pareigų, taip pat ketina atsisakyti Seimo nario mandato.

Kaip „Rinkos aikštei“ teigė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovas Ruslanas Golubovas, keleto asmenų atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo, prekybos poveikiu stambiu mastu ir kyšininkavimo.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkti duomenys leidžia įtarti, kad Seimo narys Eligijus Masiulis paėmė stambaus masto kyšį, kurio dydis siekia 100 tūkstančių eurų“, – teigė R. Golubovas.

Pasak STT atstovo, įtariama, kad liberalų lyderiui piniginės lėšos buvo perduotos už veikimą verslo koncerno „MG Baltic“ naudai. 

Siekiant įsitikinti liberalų lyderio galimu korupcijos mastu, E. Masiulio namuose, darbo vietoje, Liberalų sąjūdžio būstinėje ir automobilyje buvo atliktos kratos. Taip pat atlikti kiti veiksmai, siekiant išsiaiškinti galimų nuskalstamų veikų aplinkybes.

„Kadangi E. Masiulis yra Seimo narys, jis kol kas negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, todėl jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas“, – tikino R. Golubovas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video