Miesto gatvėmis jau kursuoja du naujausi „Kėdbuso“ pirkiniai

 Miesto gatvėmis jau kursuoja du naujausi „Kėdbuso“ pirkiniai

Miesto gatvėmis jau rieda du naujausi keleivių pervežimo bendrovės „Kėdbusas“ pirkiniai – mikroautobusai „Mercedes Benz“./Valentino Stakniūno nuotr.

Kėdainių miesto gatvėmis jau rieda du naujausi keleivių pervežimo bendrovės „Kėdbusas“ pirkiniai – mikroautobusai „Mercedes Benz“. Vasarą įsigytos transporto priemonės dažniausiai kursuoja miesto gatvėmis. Ir nors autobusų parkas yra palyginti dar senas, tačiau autobusų būklė yra gera.

 Nupirko juodą ir sidabrinį

„Kėdbuso“ direktorius Regimantas Valiauskas informavo, kad vasarą buvo nupirkti du „Mercedes Benz“ mikroautobusai.

2017 metų gamybos sidabrinės spalvos mikroautobusas talpina 17 keleivių. Jo kaina – 34 tūkst. Eur.

Dar naujesnis – 2020 metų –  juodos spalvos mikroautobusas taip pat talpina 17 keleivių. Jo kaina – 38 tūkst. Eur.

„Į spalvas kol kas nekreipiame dėmesio, svarbiausia – kaina, metai ir rida“, – akcentavo R. Valiauskas.

Vasarą įsigytos transporto priemonės – septyniolikaviečiai mikroautobusai – dažniausiai kursuoja miesto gatvėmis./Valentino Stakniūno nuotr.

Autobusų parkas senas, bet tvarkingas

Bendrovės vadovas pabrėžė, kad sąlyginai autobusų parkas yra senas, tačiau labai tvarkingas.

„Džiaugiamės, kad keleiviai vis labiau pasitiki visuomeniniu transportu, nes gyventojų skaičius Kėdainiuose mažėja, o keleivių skaičius didėja.

Autobusų parkas mūsų senas, bet jis yra tvarkingas. Nerasite pas mus autobuso apdriskusiais šonais. Sutvarkėme visas užsienietiškas reklamas, dabar ant autobusų šonų – tik lietuviškos reklamos.

Atsirado pas mus specialūs siurbliai, valymo įrengimai, tad autobusai valomi, tvarkomi, tad įlipę ar į seną, ar į naują autobusą, viduje skirtumo nelabai ir pajusite“, – dėstė direktorius.

„Kėdbuso“ vadovas akcentavo, kad įmonėje šiuo metu užimti visi vairuotojų etatai ir laisvų darbo vietų nėra. Autobusų vairuotojams pakelti atlyginimai.

Aut. past.

Magiškas skaičius

„Kėdbuso“ vadovas akcentavo, kad įmonėje šiuo metu užimti visi vairuotojų etatai ir laisvų darbo vietų nėra. Autobusų vairuotojams pakelti atlyginimai.

„Kėdbusas“ respublikoje yra dešimtuke pagal autobusų parko dydį, pagal darbuotojų skaičių. Aišku, mes nesilyginame su Vilniaus ar Kauno autobusais.

Per dieną vidutiniškai mes pervežame apie 4 000 keleivių. Per dieną nuvažiuojame apie 4 000 kilometrų. 23 maršrutus turime užmiestyje ir 6 maršrutus turime mieste“, – apibendrino R. Valiauskas.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video