Prieš rugsėjį skubama atnaujinti pėsčiųjų perėjas

 Prieš rugsėjį skubama atnaujinti pėsčiųjų perėjas

Kėdainių mieste vykdomas horizontalusis gatvių ženklinimas – prasidėjo pėsčiųjų perėjų atnaujinimo darbai./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių mieste vykdomas horizontalus gatvių ženklinimas – pėsčiųjų perėjų atnaujinimo darbai. Rangovas prieš pat rugsėjį stengiasi atnaujinti visas perėjas – mieste darbuojasi kelios darbuotojų brigados. Iki mokslo metų pradžios bus atnaujintos visos mieste esančios pėsčiųjų perėjos.

Dažo visame mieste

Šiais metais miesto pėsčiųjų perėjų atnaujinimo darbus vykdo eismo saugumo, kelių ženklinimo ir inžinerinių sprendimų bendrovė „GATAS“.

Bendrovės darbuotojai pasakojo, kad dirbdami stengiasi neapsunkinti automobilių eismo, mat iš pradžių nudažoma tik viena kelio pusė, o šiai nudžiūvus, dažoma kita. Tuomet eismas būna draudžiamas viena puse apie valandą laiko.

Pėsčiųjų perėjas numatyta atnaujinti iki mokslo metų pradžios. Šiemet mieste dirba ne viena, kaip buvo įprasta, o kelios darbuotojų brigados./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Iki valandos laiko automobiliams tenka važiuoti viena eismo juosta. Vietos, kuriose vykdomi darbai, būna pažymėtos specialiais kūgiais, kad vairuotojai nevažiuotų ant ką tik nudažytos važiuojamosios kelio dalies.

Atnaujins iki rugsėjo

Pėsčiųjų perėjas numatyta atnaujinti iki mokslo metų pradžios. Šiemet mieste dirba ne viena, kaip buvo įprasta, o kelios darbuotojų brigados.

Šiais metais miesto pėsčiųjų perėjų atnaujinimo darbus vykdo eismo saugumo, kelių ženklinimo ir inžinerinių sprendimų bendrovė „GATAS“.

Aut. past.

Pėsčiųjų perėjos Lietuvoje atnaujinamos kasmet – perdažomi nusitrynę specialūs dažai. Visa tai daroma siekiant užtikrinti eismo dalyvių saugumą, kad pėstiesiems ir vairuotojams būtų patogiau judėti mieste.

Horizontalaus kelio ženklinimo darbams lėšų skiriama iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video