Daugiabučio namo aikštelėje ugniagesiai surinko 3 balas teršalų

 Daugiabučio namo aikštelėje ugniagesiai surinko 3 balas teršalų

Pranešta, kad Kėdainių miesto P. Lukšio gatvės 4-uoju numeriu pažymėto daugiabučio namo kieme stovi automobilis, iš kurio išsilieję teršalai./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių priešgaisrinės gebėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į vieno Kėdainių miesto daugiabučio namo automobilių stovėjimo aikštelę – pranešta, kad aikštelėje keliose vietose išsilieję tepalai.

Pranešė gyventojas

Bendrajam pagalbos centrui apie incidentą pranešė vietos gyventojas. 13 val. 20 min. paskambinęs žmogus pranešė, kad Kėdainių miesto P. Lukšio gatvės 4-uoju numeriu pažymėto daugiabučio namo kieme stovi automobilis iš kurio išsilieję teršalai.

Į įvykio vietą pasiųstas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis skyrius.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą. Buvo matyti viena šviežia ir dar dvi anksčiau išsiliejusių teršalų dėmės. Nuspręsta teršalus surinkti./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Teršalų – 3 balos

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą. Buvo matyti viena šviežia ir dar dvi anksčiau išsiliejusių teršalų dėmės. Nuspręsta teršalus surinkti.

„Iš automobilio „Mercedes Benz“, maždaug 1 m² plote buvo išsilieję teršalai. Panaudojus rankinį purkštuvą ir 1 litrą dispergatoriaus kelio danga nuvalyta“, – informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Eglė Ruchajienė.

Būtina susitvarkyti

Reiktų pažymėti, kad tokių ir panašių pranešimų ugniagesiai sulaukia vos ne kiekvieną mėnesį.

Dažniausiai iš automobilių išsilieja dyzelinis kuras arba benzinas. Tačiau pasitaiko ir kitų sistemų gedimų. Pareigūnai pabrėžia, kad išsiliejusius teršalus būtina surinkti kuo greičiau, kad jie nepadarytų žalos nei gyventojams, nei jų turtui, nei gamtai.

Išsiliejus didesniam kuro ar tepalų kiekiui – negalima savavališkai palikti įvykio vietos. Reikia arba teršalus surinkti, arba nesant tam galimybių, informuoti Bendrąjį pagalbos centrą.

Tokiais atvejais Kėdainių mieste teršalų rinkti vyksta ugniagesiai gelbėtojai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video