Daugiabučio kieme iš automobilio išsiliejo dyzeliniai degalai

 Daugiabučio kieme iš automobilio išsiliejo dyzeliniai degalai

P. Lukšio gatvės 14-uoju numeriu pažymėto penkiaaukščio namo gyventojai informavo, kad daugiabučio kieme iš automobilio BMW 2 m² plote išbėgę degalų./ Vietos gyventojų nuotr.

Pirmadienio rytą ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į vieno Kėdainių miesto daugiabučio namo automobilių stovėjimo aikštelę – pilietiški žmonės pranešė, kad nemenkame aikštelės plote išsilieję dyzeliniai degalai. Paaiškėjo, kad degalų bakas prakiuro daug anksčiau, savininkas jį mėgino tvarkyti, tačiau nepavyko ir degalai visgi pateko į aplinką.

Pranešė gyventojai

Bendrajam pagalbos centrui apie incidentą pranešė P. Lukšio gatvės 14-uoju numeriu pažymėto penkiaaukščio namo gyventojai. Pilietiški žmonės informavo, kad daugiabučio kieme iš automobilio BMW 2 m² plote išbėgę degalų.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Surinko operatyviai

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą. Buvo matyti didelė teršalų dėmė. Ją dar labiau buvo paskleidę kiti automobiliai – išvažinėję ratais.

„Iš prakirsto lengvojo automobilio bako 5 m² plote buvo ištekėję dyzelino ir išvažinėta 12 m ruože. Išsilieję teršalai surinkti panaudojus 10 kg sorbento ir 0,5 l dispergatoriaus“, – informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Išsiliejusius teršalus stengiamasi surinkti kuo greičiau, kad jie nepadarytų žalos nei gyventojams, nei jų turtui, nei gamtai.

Aut. past.

Bandė tvarkyti

Išvalius teršalus paaiškėjo, kad mašinos savininką nelaimė ištiko anksčiau – degalų bakas prakiuro visai kitoje vietoje. Žmogus bandė skylę užkimšti varžtu, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau – nesėkmingai. Įvykio vietoje buvęs vieno daugiabučio namo bendrijos pirmininkas dėkojo specialiosioms tarnyboms už pagalbą.

„Specialiųjų tarnybų pajėgos atvyko labai greitai. Dirbo labai operatyviai, kruopščiai, negailėdami jėgų. Ugniagesiai lindo ir po ta mašina, gulinėjo visaip, kol bėdą išsprendė. Šiandien jau to automobilio nebėra kieme, jis išgabentas remontuoti“, – situaciją apibendrino pirmininkas.

Pranešimų sulaukia kas mėnesį

Paanalizavus statistinius duomenis matyti, kad tokių ir panašių pranešimų Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai sulaukia vos ne kiekvieną mėnesį.

Tokiais atvejais Kėdainių mieste teršalų rinkti vyksta ugniagesiai gelbėtojai. Išsiliejusius teršalus stengiamasi surinkti kuo greičiau, kad jie nepadarytų žalos nei gyventojams, nei jų turtui, nei gamtai. Išsiliejus kurui – būtina pranešti ugniagesiams gelbėtojams, negalima savavališkai palikti įvykio vietos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video