Kauno gatvėje nugenėti medžiai atvėrė vaizdą į senamiestį

 Kauno gatvėje nugenėti medžiai atvėrė vaizdą į senamiestį

Medžių šakų genėjimas baigtas Kauno gatvėje. Nugenėjus šakas vaizdas į senamiestį atsiveria ir važiuojantiems kita Nevėžio upės puse./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių mieste pradėti medžių genėjimo darbai. Rugsėjį, kai tik atsirado galimybė, miesto seniūnijos darbininkai suskubo genėti per vasarą suvešėjusių medžių šakų Kauno gatvėje. Neseniai darbai šioje gatvėje baigti.

Geni ten, kur reikia

Kėdainių miesto seniūnas Algirdas Krivičius pažymėjo, kad medžių šakos genimos daugelyje vietų: pirmiausia ten, kur trukdė eismo matomumui, ties takais.

„Per vasarą medžiai suvešėjo, tad rudeniop pradėti kasmetiniai jų priežiūros darbai. Medžių genėjimas vyksta tik tam tikrą laikotarpį, tad pirmiausia skubame padaryti svarbiausius darbus“, – akcentavo seniūnas.

Atveria vaizdą

Šiomis dienomis medžių šakų genėjimas baigtas Kauno gatvėje. Čia nugenėjus medžių šakas vaizdas į senamiestį atsiveria ir važiuojantiems kita Nevėžio upės puse.

Nevėžio krantas šioje vietoje gana status, tad darbai vykdomi naudojant automobilinį bokštelį./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

„Šioje vietoje medžiai auga Nevėžio pakrantėje. Krantas gana status, tad darbai vykdomi naudojant automobilinį bokštelį. Taip dirbame ne pirmus metus.

O medžiai genimi, kad važiuojant šia gatve atsivertų vaizdas į Kėdainų senamiestį“, – paaiškino A. Krivičius.

Kada ir kur geni?

Rudenį Kėdainių mieste kone kasdien darbuojasi miesto seniūnijos darbininkai – genimos medžių šakos, o kai kurie, pavyzdžiui, avarinės būklės medžiai – šalinami.

Tokius darbus miesto seniūnija atlieka pagal poreikį ir atsižvelgus į gyventojų prašymus bei specialistų komisijos išvadas.

Miesto seniūnija informavo, kad medžių šalinimo ir genėjimo darbai vykdomi kasmet nuo rugpjūčio 1 iki kovo 15 dienos.

Tokius darbus miesto seniūnija atlieka pagal poreikį ir atsižvelgus į gyventojų prašymus bei specialistų komisijos išvadas.

Aut. past.

Gali kreiptis

Dėl medžių šalinimo ar genėjimo gyventojai gali pateikti prašymus seniūnijai ar savivaldybei. Tokių prašymų iš gyventojų sulaukiama gana dažnai ir jie vertinami labai atsakingai.

„Pašalinti ar apgenėti galime tik realiai pavojų keliantį medį.

Visais kitais atvejais kreipiamės į savivaldybę, kurioje komisija sprendžia, ką su konkrečiu medžiu reikia daryti“, – sakė miesto seniūnas.

2 Komentarai

  • tai manau kad visam mieste pragenet reikia medzius nes yra kur sviestuvai sviecia medzio viduje o neapsviecia gatves

  • Man atrodo, visus medžius reikia iš miesto pašalinti, nuostabus vaizdas atsivers, visas grožis matysis. O malkas tai galit man sodan atvežti, ne unaravas esu, pasiaukosiu ir priglausiu tas šiukšles. Ačiū iš anksto.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video