Gausios specialiųjų tarnybų pajėgos vėl lėkė į jiems žinomą butą

 Gausios specialiųjų tarnybų pajėgos vėl lėkė į jiems žinomą butą

Kėdainių miesto Žemaitės g. 24-ojo daugiabučio namo laiptinėje sklido dūmų kvapas./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių mieste aidėjo specialiųjų tarnybų sirenos – ugniagesiai, medikai ir policininkai skubėjo į vieną daugiabutį namą, mat pranešta, apie laiptinėje jaučiamus dūmus ir viename iš butų galimai kilusį gaisrą. Beje, į tą patį butą lygiai dėl tos pačios priežasties ugniagesiai skuba ne pirmą ir net ne antrą kartą. Šį kartą, kaip ir praėjusius, didelės nelaimės išvengta tik budrių kaimynų ir operatyviai sureagavusių gelbėtojų dėka.

Pranešė kaimynai

Pirmadienio pavakarę, po 18 valandos, Bendrasis pagalbos centras sulaukė gyventojų pranešimo, kad Kėdainių miesto

Žemaitės gatvėje esančio 24-uoju numeriu pažymėto penkiaaukščio daugiabučio namo laiptinėje skinda dūmų kvapas, žmonės įtaria, kad viename iš butų galimai kilo gaisras.

Į įvykio vietą pasiųstas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis ir antrasis skyriai, automobilinės kopėčios, greitosios medicinos pagalbos medikų ekipažas ir policijos pareigūnai.

Vos per keletą minučių atskubėję gelbėtojai atliko žvalgybą ir išsiaiškino, kad dūmai sklinda iš trečiame namo aukšte esančio buto.

Ugniagesiai pravėrė buto langus, išvėdino patalpas. Bute buvo ir šeimininkas, kuris nebuvo labai kalbus, vyras tiesiog sėdėjo, buvo prisikvėpavęs dūmų./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Gyventojai paaiškino, jog pradėjus sklisti dūmams bandė belstis į duris, tačiau jų niekas neatidarė.

Visgi pareigūnams prisibelsti pavyko ir bute gyvenantis vyras pravėrė buto duris.

Patekus į butą paaiškėjo, kad ant viryklės prisvilo gaminamas maistas, todėl butas ir buvo uždūmintas, dūmai sklido ir į laiptinę bei kaimyninius butus.

Ugniagesiai pravėrė buto langus, išvėdino patalpas. Bute buvo ir šeimininkas, kuris nebuvo labai kalbus.

Vyras tiesiog sėdėjo, buvo prisikvėpavęs dūmų. Jis atsisakė bet kokios pagalbos ir paaiškino, jog tiesiog puode prisvilo gaminamas maistas.

Žinomas ir butas, ir pilietis

Šis butas ir jame gyvenantis asmuo puikiai žinomas specialiųjų tarnybų darbuotojams. Vien praėjusiais metais į tą patį butą ugniagesiai lygiai dėl tos pačios priežasties skubėjo du kartus.

Pernai vyras išgėręs gaminosi maistą ir užsnūdo. Tuomet šis ir užsidegė.

Specialistai šį vyrą vadina tikru laimės kūdikiu, nes tik žmonių budrumas jį jau trečiąkart per dvejus metus išgelbėjo nuo mirties.

Butas ir jame gyvenantis asmuo puikiai žinomas specialiųjų tarnybų darbuotojams. Vien praėjusiais metais į tą patį butą ugniagesiai lygiai dėl tos pačios priežasties skubėjo du kartus.

Aut. past.

Pareigūnai įspėjo

Specialiųjų tarnybų pareigūnai dar kartą vyriškį įspėjo, kad būnant neblaiviam nepatartina naudotis dujine virykle, mat bet kuriuo metu galima užsnūsti ar išeiti iš buto ir tiesiog pamiršti neišjungtą viryklę. Tuomet gali kilti didelė nelaimė.

Nelaimėlio kaimynai pyko ant vyro, kad šis elgėsi taip neapdairiai. Žmonės pasakojo, kad vyras ne kartą buvo vandeniu „užpylęs kaimynus“, yra prikrėtęs kitų eibių, tad jie baiminasi dar didesnės nelaimės.

Tuo metu ugniagesiai eilinį kartą perspėjo vyriškį, kad šis daugiau taip nesielgtų ir būtinai bute įsirengtų dūmų detektorių.

Pagalbos dėl svylančių puodų prireikia gana dažnai

Gesinti ant viryklės svylančių puodų ugniagesiai kviečiami gana dažnai. Pastebėta, kad šildyti maistą dažnai palieka ir užmiega išgėrę gyventojai, o senyvo amžiaus žmonės palikę ant viryklės puodą išeina pasivaikščioti arba apsipirkti.

Ugniagesiai primena, kad ruošiamo maisto palikti be priežiūros – nevalia, nes dūmuose žmogus gali užtrokšti bei gali kilti dar didesnis gaisras.

2 Komentarai

  • Perspėjo eilini karta-nu nu nu,daugiau taip nedarik,buk geras.O ar jis „pasitašė buti caca“

    • Taip ir aš kada tai eilinį kartą pasižadėdavau būt geras iki neįkišo į VAK(kulionija vaikų auklėjimo Veliučionyse).

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video