Kol atvyko ugniagesiai, budrūs pašiliečiai liepsnas gesino patys

 Kol atvyko ugniagesiai, budrūs pašiliečiai liepsnas gesino patys

Gaisras užgesintas labai greitai, jis neišplito, bet medinis statinys sudegė visiškai. Pirminiais duomenimis, gaisro metu sodyboje žmonių nebuvo, niekas nenukentėjo./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Šeštadienio vakarą kilus gaisrui Pašilių kaime esančioje sodininkų bendrijoje, pirmieji į pagalbą suskubo neabejingi kaimynai – būtent jų pastabumas ir gera valia padėjo išvengti didesnių nuostolių.

Pranešė kaimynai

Po 17 valandos Bendrąjį pagalbos centrą pasiekė pagalbos skambutis iš Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Pašilių kaimo.

Paskambinę kaimynai pranešė, kad Vasaros 1-ojoje gatvėje dega ūkinis pastatas ar malkinė. Žmonės pranešė, kad matyti didžiulė liepsna, aplink daug malkų, kiti pastatai, netoliese gyvenamasis namas.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Pramonės bei Josvainių ugniagesių komandos, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Pelėdnagių komanda.

Degė atvira ugnimi

Ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą nedidelis medinis pastatas degė atvira ugnimi. Pavojus buvo kilęs ir kitiems pastatams, tad skubėta ugnį numalšinti./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą nedidelis medinis pastatas degė atvira ugnimi. Pavojus buvo kilęs ir kitiems pastatams, tad skubėta ugnį numalšinti.

Liepsnos užgesintos labai greitai, ugnis neišplito, bet medinis statinys sudegė visiškai.

Dėl ko kilo gaisras – bus aiškinamasi. Pirminiais duomenimis, gaisro metu sodyboje žmonių nebuvo, niekas nenukentėjo.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Pramonės bei Josvainių ugniagesių komandos, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Pelėdnagių komanda.

Aut. past.

Puolė į pagalbą

Beje, į nelaimės vietą susirinko nemažas būrys kaimynų.

Kol vieni skambino į Bendrąjį pagalbos centrą, kiti skubėjo ugnį gesinti kibirais. Padėjo visi, kuo galėjo.

Žmonės pasakojo, kad sodyboje įsikūrę naujakuriai, jie šiuo metu yra išvykę.

Visa laimė, kad Pašiliuose gyvena ar vasaroja tokia budri, saugi ir geranoriška kaimynų bendruomenė.

1 Komentaras

  • o dabar ,kai jos ten gamybos metu matyt dar ir kokia salietra ,,pagerinamos“, net neužtraukus visa sudega.Smaukosi po kiemus vagys ir mėto savo nakurkas ,kurios sausą medieną ir padega.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video