Jonines švęskime kartu!

 Jonines švęskime kartu!

Kėdainių kultūros centras kviečia Jonines švęsti ir paslaptingiausią metų naktį pasitikti tradicijas ir dabartį jungiančiame festivalyje „PapArtIs“./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Džestina BORODINAITĖ

Penktą kartą Kėdainiuose organizuojamo tradicijas ir dabartį jungiančio kultūros festivalio „PapArtis“ organizatoriai – Kėdainių kultūros centras – šiemet ir vėl kviečia Jonines švęsti ir paslaptingiausią metų naktį pasitikti kartu.

Nebus pamirštos tradicijos

Birželio 23 dieną nuo 19.00 valandos Kėdainių miesto parke skambės lietuvių liaudies ir šiuolaikiško folkloro dainos, suksis tradiciniai liaudies rateliai, nebus pamirštos ir visus suvienijančios Joninių tradicijos, apeigos: saulės ir ugnies garbinimas, vainikėlių pynimas ir plukdymas, laužo kūrenimas, renginį nuspalvins šviesų instaliacija.

Svarbu išlaikyti balansą

Kaip teigė Kėdainių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Genovaitė Gustytė, rengiant kultūros festivalį, skirtą Joninių šventei, svarbiausia išlaikyti balansą tarp tradicijų ir dabarties: „Joninės mieste – tai iššūkis ir siekis išlaikyti Joninių tradiciją šiandienos kontekste“. 

Tradicijos ir dabartis

Pirmojoje, tradicijoms atstovaujančioje, kultūros festivalio dalyje „Čiulba lakštingėlė ant šv. Jono“ koncertinę programą pristatys muzikantai ir šokėjai iš Raseinių, Kauno ir Kėdainių.

Jonų ir Janinų pagerbimui skirtame renginyje dalyvaus liaudiškų muzikos kapelų „Nemakščių vyrai“, „Šlamutis“, „Gegužinė“, „Barupė“, „Vilainiai“ muzikantai ir liaudiškų šokių grupių „Lankesa“ bei „Volungė“ šokėjai.

Dabartį pristatys pirmą kartą Kėdainiuose savo pasirodymą surengsianti postfolk grupė „PradžiaPati“ (Jonas Chockevičius (vokalas, kanklės), Vaidas Plytnikas (bosinė gitara) ir Paulius Chockevičius (mušamieji), kurios koncertinė programa – tai naujas požiūris į senas dainas, prikeltas naujam gyvenimui. 

Šventės organizatoriai tikisi, jog unikali renginio vieta šią nepaprastą naktį sujungs ne tik pagrindinius elementus: ugnį, vandenį, žolynus, bet ir visus kėdainiečius bei miesto svečius.

3 Komentarai

  • Nemaksciai vyrai:Ddd vyrai kurie neziuri i maksti:Ddd

  • Su tokiom pensininku Joniniu programa, tai kaip kokiam kaime atokiame, bet nors pasipjarinti kazkas galejo pries senjorus 😀

    • Kituose miestuose diskotekas rengia, koncertus su jaunimo grupėmis, o mums tik kaimo kapelos belieka.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video