Mažame Pikelių kaimelyje žmonės kelią tvarko savo jėgomis

 Mažame Pikelių kaimelyje žmonės kelią tvarko savo jėgomis

Šiemet kaimo gyventojas sėdo į savo senus laikus menantį traktorių ir pats greideriavo kelią, mat juo lengvieji automobiliai važiuoti nebegali./Dovilės Šlikės nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Kėdainių rajono Pikelių kaimo gyventojai savo technika tvarkosi žvyrkelį. Žmonės sako, kad važiuoti keliu tiesiog nebeįmanoma, o ilgiau laukti tvarkdarių jie tiesiog nebegali. Ruoščių–Lipliūnų kelią seniūnija tvarkys, kai tai leis oro sąlygos.

Ėmėsi daryti tvarką

Jau septintą dešimtmetį skaičiuojantis Pikelių kaimo gyventojas Boguslovas Sirjatavičius sako, kad su šiuo keliu vargsta daugybę metų.

Šiemet kaimo gyventojas sėdo į savo senus laikus menantį traktorių ir pats greideriavo kelią, mat juo lengvieji automobiliai važiuoti nebegali.

„Mūsų kaime gyvena keletas šeimų. Yra keletas trobų. Tačiau keliu naudojasi ir kitų kaimų gyventojai, ne tik mes.

Mūsų vaikai kasdien važiuoja į darbus, o važiuoti darosi vis sunkiau. Todėl paėmiau traktorių, prisikabinau savos gamybos greiderį ir tvarkausi, kiek išeina savo jėgomis“, – kalbėjo vietos gyventojas.

Laužo mašiną

Tame pačiame kaime gyvenanti Šlikų šeima sako, jog dėl kelio būklės nuolat turi tvarkyti automobilį.

„Mašina genda ir genda. Kelias išties labai blogas, reikėtų jį nugreideriuoti. Labai dėkojam Boguslovui, kad šis bent kažkiek kelią aptvarkė.

Jei kelias būtų išasfaltuotas – nebeturėtume tokių problemų. Bet apie asfaltą turbūt galime tik pasvajoti, tad taisome ir taisome mašiną, kišame ir kišame pinigėlius“, – kalbėjo kaimo gyventoja Dovilė Šlikė.

Tame pačiame kaime gyvenanti Šlikų šeima sako, jog dėl kelio būklės nuolat turi tvarkytis automobilį.

Aut. past.

Nėra pamirštas

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Kėdainių miesto seniūnija, kuriai ir priklauso šis kaimas. Seniūnas Algirdas Krivičius pažymėjo, kad kelių būklė prasta ne tik šiame kaime, bet ir visame rajone, visoje Lietuvoje.

„Taip, problema žinoma. Seniūnija savo greiderio neturi. Mes paslaugą perkame. Jau greitai vyks pirkimai ir greideris važiuos į kelius.

Tiesiog noriu pasakyti, kad dar ne visur ir galima greideriuoti, nes galime pakenkti keliui.

Yra tokių vietų, kur greideriuoti negalima. Tačiau greideriavimas tikrai prasidės artimiausiu metu“, – gyventojus ramino seniūnas.   

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video