2021 metų socialine darbuotoja tapo Vilma Berulienė

 2021 metų socialine darbuotoja tapo Vilma Berulienė

2021 metų socialine darbuotoja tapo Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Krakių seniūnijos socialinė darbuotoja Vilma Berulienė./Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

Rugsėjo 27-oji – Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Kasmet šią dieną Kėdainių rajono savivaldybė pagerbia minėtos profesijos atstovus ir visiems įteikia padėkas. Taip pat rajono meras Valentinas Tamulis pirmadienį šiltais žodžiais pagerbė visą socialinių darbuotojų bendruomenę bei apdovanojo labiausiai pasižymėjusius socialinio darbo atstovus. O 2021 metų socialine darbuotoja išrinkta Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Krakių seniūnijos socialinė darbuotoja Vilma Berulienė.

„Apdovanojimas buvo netikėtas, bet labai labai malonus. Tikrai nesitikėjau, nes visų kolegų, kurie dirba šitą darbą, pasiekimai yra ne mažiau reikšmingi, reikalingi ir svarbūs. Aš negalėčiau išskirti kažko, kas mane darytų pranašesne“, – kuklinosi metų socialinė darbuotoja.

„Rinkos aikštės“ paklausta, kodėl, jos nuomone, bendruomenė ją taip myli, gerbia ir vertina, moteris svarstė: „Labai sunku pasakyti. Galbūt prie to atvedė tas penkiolikos metų darbo stažas. Juk dirbu su labiausiai pažeistais bendruomenės nariais.

Nei vienas nežinome, kada galime atsidurti tokioje situacijoje, kurioje atrodo, kad pasaulis slysta iš po kojų.

Tai gali būti krizė, prasta materialinė padėtis šeimoje ar taip kažkas susikaupia. Tada žmogus pradeda dairytis pagalbos.

Jeigu tie žmonės neturėtų sunkumų, jie niekada neateitų, nesikreiptų. Į mus kreipiasi tie, kurie susiduria su tam tikrais sunkumais.“

„Žmogus ne tas, kuris nugali silpnesnį, o tas, kuris silpnam padeda būti stipriu.

V. Berulienė

V. Berulienė nemano, jog dirbant socialinį darbą, reikalingos ypatingos savybės. Tiesiog, anot jos, reikia būti žmogumi.

„Reikia jausti didelę atsakomybę už savo darbo kokybę, būti lanksčių pažiūrų, ir sau, ir klientui kelti realius ir pasiekiamus tikslus. Tiesiog mylėti ir gerbti kiekvieną savo seniūnijos žmogų“, – savo darbo etiketą ir vertybes vardijo socialinė darbuotoja ir prisipažino, jog, gavus apdovanojimą, jai mintyse tarsi nušvito viena auksinė mintis: „Žmogus ne tas, kuris nugali silpnesnį, o tas, kuris silpnam padeda būti stipriu. Ir aš labai gerai jaučiuosi mintyse turėdama tą žinutę“.

V. Berulienę apdovanojimui teikusios bendruomenės kandidatę apibūdina kaip nuoširdžią, atjaučiančią ir gebančią bendrauti, randančią kiekvienam padrąsinantį ir šiltą žodį. Taip pat moteris pasižymi taktiškumu, geba identifikuoti problemą bei ją spręsti.

Tai jau ne pirmas V. Berulienės apdovanojimas: už nuoširdų darbą su bendruomene ir atsidavimą jam 2014 m. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija socialinę darbuotoją yra apdovanojusi „Gerumo žvaigžde“.

2 Komentarai

  • Kodėl visi su kaukėm o Tamulis be? Jam Vyriausybės nutarimai negalioja?

  • Tamulis aukščiau už įstatymus!

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video