„Radvilų virtuvė“: nuo gardžiausių patiekalų iki paskaitų ir erdvių vaikams (FOTOGALERIJA)
Saulėtas šeštadienis kėdainiečiams prasidėjo vėlyvais pusryčiais, į kuriuos kvietė kaip niekad gardžiai kvepiantis senamiestis. Čia nuo 11 val. net seiles nuryti kvietė patys įvairiausi kvapai: nuo įmantriausių saldėsių iki kopūstienės, kuria festivalio svečiai buvo vaišinami nemokamai.
Įdienojus renginio svečių kraują kaitino gatvės muzikantų pasirodymai, lindy-hop‘o šokėjai bei parkūro akrobatai. Kiek vėliau senamiesčio praeiviai ėmė burtis į vidinį Grėjaus kiemelį. Čia vyko paskaitą-diskusija apie didikus Radvilas, kurią vedė istorikė, dvarų kultūros tyrinėtoja, heraldikos žinovė, kartu su Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi apkeliavusi Lietuvos pilis ir dvarus bei tyrinėjusi kulinarinį Lietuvos paveldą – Neringa Dambrauskaitė.
Festivalio metu nebuvo pamiršti ir patys mažiausieji. Carito kiemelyje jų laukė pačios įvairiausios veiklos: piešimas kreidelėmis, žaidimas su kinetiniu smėliu, taiklumą lavinantys žaidimai, fotosesija su balionais. Taip pat mažuosius festivalio lankytojus lindy-hopo šokėjai mokino judesio meno ir ekspresijos.
Antrą kartą įvykusį festivalį vainikavo apdovanojimai.
[#gallery=1412#]