„Prezo“ kepyklėlė kviečia apsilankyti nauju adresu ir šventiniu stalu pasirūpinti iš anksto

 „Prezo“ kepyklėlė kviečia apsilankyti nauju adresu ir šventiniu stalu pasirūpinti iš anksto

„Prezo“ kepyklėlė persikėlė iš „Giraitės“ turgaus į Mindaugo g. 12A! Tad nuo šiol norėdami save palepinti gardžiais kepiniais, užsukite arba į Žemaitės g. 21 arba į Mindaugo g. 12A esančias kepyklėles./Asmeninio archyvo nuotr.

Sausainių receptas Velykų stalui

Smaližiams siunčiame labai svarbią žinią: Jūsų pamėgta „Prezo“ kepyklėlė persikėlė iš „Giraitės“ turgaus į Mindaugo g. 12A! Tad nuo šiol norėdami save palepinti gardžiais kepiniais, užsukite arba į Žemaitės g. 21, arba į Mindaugo g. 12A esančias kepyklėles. O tiems, kas dar nespėjo susipažinti ir paragauti natūralių, naminių „Prezo“ kepyklėlės skonių, kviečiame ne tik tai padaryti, bet ir atrasti kažką naujo, o gal pamirštą seną savo šventiniam Velykų stalui.

Kepiniams naudoja tik natūralius produktus

Na, ir kokios gi artėjančios šventės be gardžių naminių valgių, o ypač saldumynų – sausainių, bandelių, kanelių, pyragų ar net torto?! Tik ne visada turime laiko, kartais galbūt ir noro sukiotis virtuvėje maišant tešlą, laukiant, kol ji pakils ir formuojant norimus kepinius. Todėl didžiausia dovana, kai gaminių galime įsigyti parduotuvėje, o dar geriau – „Prezo“ kepyklėlėje. Čia visada viskas kepama tik iš natūralių ingredientų, pavyzdžiui, sviesto, o ne margarino, grietinės, bet ne grietinės ir riebalų mišinio, natūralios varškės – žodžiu, „Prezo“ kepyklėlė savo klientus myli kaip savo artimuosius ir nori, kad skonis jų niekada nenuviltų.

Kiekvienos tradicinės šventės turi ir savo tradicinius patiekalus. Ne išimtis – ir Velykos, kai kepama Velykų boba, velykiniai zuikučiai, viščiukai, avelės ir pan. O kur dar šimtalapiai, kuriems ne tik laiko, bet ir nemenko žinių bei įgūdžių bagažo reikia, kad juos iškeptum… Bet kokia laimė, kad „Prezo“ kepyklėlė gali perimti iš Jūsų visus šių gardumynų gaminimo vargus ir leidžia Jums tiesiog puošti savo namus, dekoruoti stalą ir ant jo patiekti ne tik pasakiško grožio, bet ir natūralaus naminio skonio kepinių.

„Kepame gal dešimties rūšių sausainius, bandeles iš mielinės, sluoksniuotos, kapotos tešlos, varškės spurgas, kurios yra vienos iš mėgstamiausių ir perkamiausių mūsų klientų kepinių. Taip pat gaminame įvairius nesaldžius užkandžius, kelių rūšių kibinus, čeburekus ir mėgstamus įvairius nostalgija dvelkiančius pyragus – „Draugystė“ su varške, trupininis, paprastas obuolių pyragas ar kiti. Nevengia klientai išbandyti ir naujovių, todėl mielai renkasi išbandyti laikas nuo laiko pasirodančių naujų ar egzotiškesnių skonių.

Gardžių dovanų ras ir Velykų bobutė, ir einantieji į svečius

Būtent Velykoms šiuo metu kepyklėlėje kepami ir tradicines Velykų bobas primenantys mieliniai pyragai.

„Tai tikrai būtinas pyragas Velykų stalui. Juolab kad jis labai ilgai išlieka minkštas, šviežias, tad net ir nespėjus jo suvalgyti per pačias šventes – ne bėda. O be to, tai labai graži dovana ir einant ridenti margučių pas artimuosius, draugus ar kaimynus“, – mintimis dalijosi kepyklėlės direktorius.

Velykų stalui vaikams ypatingai patiks sausainiai zuikučiai, kiaušiniai, aplieti įvairiaspalve glazūra. Be to, netgi pas mus apsilankiusi Velykų bobutė tikrai ras, ką vaikučiams įdėti į krepšelį.

Na, o suaugusiems smaližiams siūlome sunkesnės tekstūros šimtalapį su varške arba aguonomis, šokoladinį pyragą su vyšniomis. Dar geriau, jei norimą pyragą ar tortą užsakysite iš anksto. Tada tikrai būsite ramūs, jog ant šventinio stalo dėsite tikrai tai, ką norite, o ir eilėje nereikės stovėti“.

Na, o jei pasibaigus šventiniam maratonui norėsite kažkur ramiai tiesiog atsigerti kavos su gardžiu pyragėliu ar bandele, malonus „Prezo“ kepyklėlės kolektyvas Jūsų visada laukia Kėdainiuose, Mindaugo g. 12A arba Žemaitės g. 21.

Taip pat kepinių asortimentą ir visą kitą informaciją rasite internete www.prezo.lt arba „Facebook“ paskyroje „Prezo“ kepyklėlė.

„Prezo“ kepyklėlės šventinių sausainukų receptas

Na o tie, kas vis dėlto norėtų pasiraitoję rankoves su vaikučiais paplušėti virtuvėje, „Prezo“ kepyklėlės kolektyvas siūlo pasigaminti šventinių sausainukų.

Jums reikės: 500 g miltų, 200 g medaus, 100 g cukraus, 140 g sviesto, 1 didelio kiaušinio, 7 g kepimo miltelių, cinamono, imbiero, gvazdikėlių.

Gaminame: cukrų, medų ir sviestą dedame į puodą, lėtai kaitiname, kol pradės burbuliuoti. Atvėsiname. Įmaišome kiaušinius, tada miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Tešlą minkome iki vientisumo, dedame į šaldytuvą dviem valandoms. Ištraukę iš šaldytuvo, kočiojame ir formuojame sausainius.

Kepame 170 laipsniu įkaitintoje orkaitėje  apie 10 min.

Skanaus!

Užs. Nr. 39

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video