Kėdainių konservų fabriko agurkėliai – ukrainietiškuose stiklainiuose
Kėdainių konservų fabriko marinuoti ir rauginti agurkėliai šį sezoną, kaip ir praėjusį, yra konservuojami į ukrainietiškus stiklainius.
Priešais Kėdainių konservų fabriko administracines patalpas išrikiuotas kalnas skaidraus stiklo stiklainių tiesiog tirpsta akyse.
Ukrainietiški stiklainiai į Kėdainius atkeliavo iš Dnipro, Kijivo, Charkivo ir Zaporižės stiklo gamyklų.
„Pirkdami stiklainius iš Ukrainos, skatiname šios šalies ekonomiką. Ukrainietiškų stiklainių nusipirkome iš karto visam agurkų konservavimo sezonui.
Atsigabenome juos į fabriką prieš pat lenkų ūkininkų protestus, tad, galima sakyti, net ir šio sezono agurkų stiklainiai – su sava istorija“, – sako Kėdainių konservų fabriko gamybos ir tiekimo grandinės vadovė Zita Petkevičienė.
Iki vasaros pabaigos Kėdainių konservų fabrikas perdirbs apie 1 700 tonų agurkų ir pagamins beveik tris milijonus 15 receptūrų marinuotų bei raugintų agurkų stiklainių.
Šių agurkų gamybai Kėdainių konservų fabrikas išskirtinai naudoja tik šviežius, o ne džiovintus prieskonius.