Kėdainių konservų fabriko agurkėliai – ukrainietiškuose stiklainiuose

 Kėdainių konservų fabriko agurkėliai – ukrainietiškuose stiklainiuose

Priešais Kėdainių konservų fabriko administracines patalpas išrikiuotas kalnas skaidraus stiklo ukrainietiškų stiklainių tiesiog tirpsta akyse./Andriaus Kasparavičiaus nuotr.

Kėdainių konservų fabriko marinuoti ir rauginti agurkėliai šį sezoną, kaip ir praėjusį, yra konservuojami į ukrainietiškus stiklainius.

Priešais Kėdainių konservų fabriko administracines patalpas išrikiuotas kalnas skaidraus stiklo stiklainių tiesiog tirpsta akyse.

Ukrainietiški stiklainiai į Kėdainius atkeliavo iš Dnipro, Kijivo, Charkivo ir Zaporižės stiklo gamyklų.

„Pirkdami stiklainius iš Ukrainos, skatiname šios šalies ekonomiką. Ukrainietiškų stiklainių nusipirkome iš karto visam agurkų konservavimo sezonui.

Kėdainių konservų fabriko gamybos ir tiekimo grandinės vadovė Zita Petkevičienė./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Atsigabenome juos į fabriką prieš pat lenkų ūkininkų protestus, tad, galima sakyti, net ir šio sezono agurkų stiklainiai – su sava istorija“, – sako Kėdainių konservų fabriko gamybos ir tiekimo grandinės vadovė Zita Petkevičienė.

Iki vasaros pabaigos Kėdainių konservų fabrikas perdirbs apie 1 700 tonų agurkų ir pagamins beveik tris milijonus 15 receptūrų marinuotų bei raugintų agurkų stiklainių.

Šių agurkų gamybai Kėdainių konservų fabrikas išskirtinai naudoja tik šviežius, o ne džiovintus prieskonius.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video