Jau ir kepyklėlė stojasi ant kojų

 Jau ir kepyklėlė stojasi ant kojų

Senamiesčio kepyklėlės šeimininkai išmoko su didesniu atsargumu planuoti gamybinį procesą ir atsargiau skaičiuoja investicijas į žaliavų pirkimą./Eivinos Belousovaitės nuotr.

Eivina Belousovaitė

Po karantino bando atsigauti ne tik kavinės, sporto klubai ir kitos įstaigos, kurių veikla buvo apribota ar visai sustabdyta, bet ir kepyklėlės, kurias, pasirodo, sunkusis laikotarpis išmokė net visiškai kitaip pažvelgti į tokio verslo organizavimą. Štai kėdainiečių pamėgtos Senamiesčio kepyklėlės šeimininkai išmoko su didesniu atsargumu planuoti gamybinį procesą ir atsargiau skaičiuoja investicijas į žaliavų pirkimą – tiek miltų, tiek cukraus, tiek kitų ingredientų jie perka gerokai mažiau nei iki karantino, nes baimė ir nežinomybė dėl rytdienos vis dar yra labai didelė.

Neskuba pirkti produktų

Trečią mėnesį Senamiesčio kepyklėlėje dirbanti kepėja-pardavėja Ernesta Kuprienė atskleidžia,  kad produktus kepyklėlė dabar perka daug mažesniais kiekiais nei iki tol: „Negalime sau leisti taip rizikuoti. Pasimokėme iš praeito karantino, kai žaliavų buvo nupirkta ilgam į priekį, tada paskelbė karantiną ir labai daug teko išmesti. Patyrėme nemenkų nuostolių.

Dabar perkame kelioms savaitėms, mėnesiui į priekį. Jei kartais nutiktų taip, kad rugsėjį mus vėl uždarys, šį kartą būsime labiau pasiruošę.“

Moteris sutinka, kad ištikus blogiausiam scenarijui rudenį, nuostolių išvengti vienareikšmiškai vis tiek nepavyks, tačiau jau dabar kepyklėlė tam ruošiasi, kad jų būtų patirta kuo mažiau.

Sumažintas asortimentas

Senamiesčio kepyklėlė pirkėjams siūlo kiek siauresnį kepinių asortimentą nei įprastai, tačiau taip yra dėl didelių karščių.

„Kai kuriems kepiniams reikalinga tam tikra tešla. Kai vasaros metu yra didelis karštis, mes paprasčiausiai negalime jų kepti: tešla ištęžta, limpa prie skardos, niekaip nepavyksta, reikia žemesnės temperatūros. Šiuo metu karštis kiek atslūgęs, bet nežinome, kas dar mūsų laukia“, ­– kalbėjo E. Kuprienė.

Trečią mėnesį Senamiesčio kepyklėlėje dirbanti kepėja-pardavėja Ernesta Kuprienė atskleidžia, kad produktus kepyklėlė dabar perka daug mažesniais kiekiais nei iki tol. /Eivinos Belousovaitės nuotr.

Pagausėjo lietuvių turistų

Už Senamiesčio kepyklėlės krosnies ir prekystalio besisukanti E. Kuprienė pastebi, kad šiuo metu yra išaugęs pirkėjų srautas, tačiau taip nutinka kiekvieną vasarą. Bet prekybininkė pastebi ir tai, kad vasara po karantino vis tik yra ir kitokia, nei įprasta.

„Į užsienį išvažiuoti šiuo metu yra komplikuota, todėl matau tendenciją, kad pas mus užsuka daugiau lietuvių turistų, atvykstančių pasižvalgyti po Kėdainių senamiestį.

Dažniausiai mūsų kepinius perka jaunos poros, šeimos. Su visais, užsukančiais į kepyklėlę, pasikalbame. Visi jie labai giria mūsų senamiestį, pasakoja, kad yra atvykę iš pačių įvairiausių miestų: Vilniaus, Trakų, Klaipėdos. Manau, karantinas pastūmėjo žmones kelionėms po Lietuvą, juk čia yra tiek daug gražių vietų, kurias būtina pamatyti ir aplankyti“, –pastebėjimais dalijasi E. Kuprienė.

„Negalime sau leisti taip rizikuoti. Pasimokėme iš praeito karantino, kai žaliavų buvo nupirkta ilgam į priekį, tada paskelbė karantiną ir labai daug teko išmesti. Patyrėme nemenkų nuostolių.

E. Kuprienė

Kiek žmonių, tiek skonių

Paklausta apie kėdainiečių skonį ir perkamiausius kepinius, E. Kuprienė tikslaus atsakymo neturi.

„Vyrauja balansas, kiekviena diena yra skirtinga. Būna, vieną rytą išperka visus kibinus dar karštus, šluote iššluoja brazilišką duonelę, o kai kada šių gaminių ir lieka. Labai įvairiai“, – dėstė kepėja.

Taip pat ji pastebi, kad karštomis dienomis klientai linkę atsigaivinti šaltais gėrimais – ledų ir pieno, vaisių kokteiliais, kava. Karštus gėrimus tokiomis dienomis tiek kėdainiečiai, tiek miesto svečiai perka rečiau.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video