Du neįprasti Kūčių stalo receptai: tikrai verta išbandyti

 Du neįprasti Kūčių stalo receptai: tikrai verta išbandyti

Dvylikos patiekalų ruošimas kartais tampa tikru iššūkiu. Kasmet norisi išbandyti kažką naujo, tačiau dažnai pristinga minčių, ką pagaminti šį kartą. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti 2 neįprastais Kūčių stalo receptais, kurie tikrai sužavės jūsų šeimos narius!

Spurgos su grybų įdaru

30 spurgų reikės:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 1, 5 valg. š. cukraus
  • Augalinio aliejaus
  • Vandens
  • Žiupsnelio druskos
  • 6 g sausų mielių
  • 100 g džiovintų grybų
  • 1 svogūno
  • Džiovintų čiobrelių ar kitų

Kaip gaminti?

Džiovintus grybus užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti (2-3 valandas arba per naktį).

Pašildykite 170 ml vandens.

Į dubenį suberkite pusę  miltų ir sausas mieles, išmaišykite (taip pat galite naudoti ir šviežias mieles, tačiau jų kiekį reikėtų koreguoti – naudokite apie 20 g šviežių mielių) . Suberkite cukrų, įberkite druskos, dar kartą išmaišykite. Viduryje dubens padarykite duobutę ir supilkite pašildytą vandenį. Išmaišykite, kad tešloje nebūtų gumuliukų.

Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite valandą pastovėti.

Į pakilusią tešlą įmaišykite 30 ml aliejaus. Įmaišykite likusią miltų dalį. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.  Išminkykite tešlą, susukite į kamuolį ir patepkite šlakeliu aliejaus. Padėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 1-2 valandas.

Nusunkite išbrinkusius grybus, susmulkinkite. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Suberkite grybus, įberkite džiovintų čiobrelių ar kitų mėgstamų prieskonių. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Atgnybkite maždaug 20 g pakilusios tešlos, ištampykite į paplotėlį, dėkite grybų įdaro ir susukite į rutuliuką. Suformuotas spurgas dėkite ant aliejumi pateptos skardos.

Puode įkaitinkite maždaug 600 ml augalinio aliejaus, dėkite kelias spurgas. Kai spurgos gražiai apskrus (maždaug po 5 minučių), išimkite kiaurasamčiu ir leiskite nuvarvėti riebalų pertekliui.

Silkė su abrikosais:

6 porcijoms reikės:

• 200 g silkės filė
• 200 g džiovintų abrikosų
• 100 g džiovintų vaisių (tinka džiovintos slyvos, obuoliai, razinos, ir t.t.)
• 1 svogūno
• 1 valg. š. obuolių acto
• 2 valg. š. aliejaus
• Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite silkę. 1 valg. š. obuolių acto sumaišykite su tokiu pat kiekiu vandens ir užpilkite ant supjaustytos silkės. Kol ruošite kitus ingredietus, silkę laikykite šaldytuve.

Džiovintus abrikosus ir kitus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite 30 minučių pastovėti.

Nusunkite išmirkusius vaisius, supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite smulkintus džiovintus vaisius ir patroškinkite 3-4 minutes. Įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.  Palaukite, kol pravės. Paruoštą masę dėkite ant silkės ir 5-6 valandas palaikykite šaldytuve.

Iki akcijos tikrai leis sutaupyti: Kūčių patiekalams reikalingų maisto produktų galėsite įsigyti tikrai palankiomis kainomis, todėl pasiruošimas didžiosioms metų šventėms nepareikalaus ypatingai didelių išlaidų.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content