Klasių vienur daugiau, kitur – mažiau

 Klasių vienur daugiau, kitur – mažiau

Asociatyvi BNS Juliaus Kalinsko nuotr.

Eglė KUKTIENĖ

Dėl įvykusių demografinių pokyčių prasidėjus naujiesiems mokslo metams prireikė patikslinti mokinių skaičių klasėse bei klasių skaičių mokyklose. Vienose jų klasių skaičius išaugo, kitose – sumažėjo. Vis dar yra mokyklų, kuriose yra ir jungtinių klasių.

Kas pasikeitė?

Po vieną klasės komplektą padidėjo Kėdainių „Atžalyno“, Josvainių gimnazijose bei Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijoje.

Viena klase mažiau šiemet turi Miegėnų pagrindinė mokykla.

Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos Pajieslio daugiafunkciame centre pasikeitė priešmokyklinio ugdymo grupės pavadinimas, nes centre nebeliko priešmokyklinio amžiaus vaikų.

Dėl pasikeitusio ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų skaičiaus mišrioje priešmokyklinio ugdymo grupėje keitėsi 7 grupių pavadinimai, tačiau tai – vienintelis pokytis, nes grupių skaičius liko nepakitęs.

Jungtinė klasė

Truskavos pagrindinėje mokykloje pasikeitė jungtinė klasė. Buvo planuota sujungti 2 ir 4 klases, o sujungtos 1 ir 4 klasės.

Toks klasių jungimas išties sukėlė nemažai klausimų, dėl to, kad mokymo programos skiriasi radikaliai.

Vis dėlto mokyklos direktorė Rasa Lemkė sakė, kad su mokytoja suderino tokį grafiką, kad realių jungtinių pamokų bus nedaug.

„Su mokytoja kartu diskutuodamos pagal ugdymo planą susitarėme jos darbo valandų skaičių.

Stengiamės, kad pagrindinės pamokos būtų vedamos atskirai kiekvienai klasei. Tokios pamokos kaip menai, šokiai, fizinis ugdymas, vyks kartu abiem klasėms.

Tuo tarpu lietuvių kalba, matematika, anglų ir kitos pagrindinės pamokos vyks atskirai.

Viskas puikiai pavyko, planą susidėliojome patogų ir užtikriname, kad nei vienos klasės ugdymas nenukentės“, – tikino mokyklos direktorė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video