Kultūros centre nuskambėjo pasaulinis šedevras „Vaikų mišios“ (FOTOGALERIJA)

 Kultūros centre nuskambėjo pasaulinis šedevras „Vaikų mišios“ (FOTOGALERIJA)

Kėdainių kultūros centre nuskambėjo nuostabaus grožio ir didžiulio populiarumo pasaulio koncertų salėse sulaukęs britų kompozitoriaus John Rutter kūrinys „Vaikų mišios“, kurį atliko profesionalūs solistai Asta Krikščiūnaitė, Stein Skjervold, choras „Vilnius“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas), Lietuvos kariuomenės orkestras (kapelmeisteris mjr. Egidijus Ališauskas) ir mokytojos Žydrės Vancevičienės vadovaujamas Kėdainių „Ryto“ progimnazijos jaunių choras. Už dirigento pulto stojo choro „Vilnius“ meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas.

„Vaikų mišios“ – nepaprasto grožio ir šviesos sklidinas, didžiulio populiarumo pasaulio koncertų salėse sulaukęs britų kompozitoriaus John Rutter kūrinys sopranui, baritonui, mišriam ir vaikų chorui bei orkestrui.

Kėdainių „Ryto“ progimnazijos jaunių choro vadovė Žydrė Vancevičienė teigė, jog galimybė vaikams pasirodyti scenoje su profesionaliais atlikėjais yra svarbi ir labai reiškminga patirtis.

„Viliuosi, jog šis kūrinys į klausytojų širdis įneš nepaprasto grožio ir šviesos, nes būtent šviesa, užburiančia harmonija bei viltimi jis ir spinduliuoja“, – teigė Ž. Vancevičienė.

Plačiau – antradienio „Rinkos aikštės“ numeryje.

[#gallery=2256#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video