Krakių M. Katkaus gimnazija – aktyvi iniciatyvos „Aktyviai, draugiškai, sveikai“ dalyvė

 Krakių M. Katkaus gimnazija – aktyvi iniciatyvos „Aktyviai, draugiškai, sveikai“ dalyvė

Lapkričio 26 dieną Krakių M. Katkaus gimnazijos atstovai buvo pakviesti į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vykusią konferenciją „Vaikų sveikatos stiprinimas mokykloje“, iniciatyva „Aktyviai, draugiškai, sveikai“.

Siekdami skatinti mokinių su sveikata susijusių naudingų įpročių, vertybių ir elgesio formavimąsi, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras vasaros pabaigoje šalies ugdymo įstaigų bendruomenes pakvietė naujus mokslo metus pradėti kitaip – prisijungti prie iniciatyvos „Aktyviai, draugiškai, sveikai“.

Rugsėjo–spalio mėnesiais ir mūsų gimnazijos bendruomenė prisijungė prie šios iniciatyvos ir kiekvieną savaitę vykdė skirtingas sveikatinimo veiklas: judėjimo, pirmos pagalbos suteikimo, psichinės sveikatos gerinimo, saugumo ir saugaus elgesio, sveikatai palankios mitybos. Patekome tarp 10 geriausių šalies ugdymo įstaigų, kurių veiklos buvo pastebėtos. Iš viso prie šios iniciatyvos prisijungė 228 respublikos ugdymo įstaigos.

Vykusioje konferencijoje buvome ne tik apdovanoti, bet ir išklausėme konferencijos lektorių pranešimus. Visi pranešėjai akcentavo, kad svarbu ugdyti sveikus vaikus, o norint to pasiekti labai svarbus Švietimo, mokslo ir sporto bei Sveikatos ministerijų bendradarbiavimas.

Buvo akcentuojama fizinio ugdymo svarba ikimokyklinio amžiaus vaikams. Kalbėta, jog fizinis aktyvumas be galo svarbus mūsų protinei veiklai, o skaitymas – gerinti psichinę sveikatą. Grįžome ne tik apdovanoti, bet ir sužinoję daug naujų dalykų.

 

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Jūratė Petraitienė 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video