J. Paukštelio progimnazija šventė Bendruomenės dieną

 J. Paukštelio progimnazija šventė Bendruomenės dieną

Kasmet, baigiantis rudeniui, Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazija švenčia Bendruomenės dieną. Ši kitokio ugdymo diena yra tradicinė, sutelkianti visą progimnazijos bendruomenę. Šiemet šventė skirta paminėti rašytojo Juozo Paukštelio 120-ąsias gimimo metines, vykdyti profesinio orientavimo veiklas.

Pamokas vedė tėveliai

Pradinėse klasėse netradicines pamokas vedė tėveliai, kurie supažindino vaikus su policininko, ugniagesio gelbėtojo, inžinierio, muzikanto, baldininko ir kt. profesijomis, mokė vaikus velti, pasigaminti šventinės atributikos ir saldumynų, rodė įdomiuosius eksperimentus, sekė pasakas, pasakojo apie mokyklos ir Kėdainių istoriją, kartu su vaikais muzikavo ir kt. O keletas klasių apsilankė tėvelių darbovietėse.

Prisiminė J. Paukštelio gyvenimą

5–8 klasėse pirmąją pamoką buvo skaitomi Juozo Paukštelio – rašytojo, pedagogo, 20 metų mokytojavusio Kėdainiuose – nelengvos vaikystės atsiminimai, diskutuojama, kas padėjo būsimajam rašytojui siekti tikslo – mokslo. Mokiniai lygino anuometinės ir šiuolaikinės mokyklos ypatumus, dalijosi savo vaikystės patirtimis. Integruotose mokomųjų dalykų pamokose mokiniai prisiminė rašytojo biografijos faktus, vertė į užsienio kalbas kūrinių ištraukas, sprendė kryžiažodžius, aptarė ekologišką rašytojo gyvenamąją aplinką, papročius, kūrė knygų viršelius, susipažino su pienės ir paukščio simbolio svarba rašytojo gyvenime. Sugrįžę iš Kėdainų krašto muziejuje įkurto rašytojo kambario mokiniai dalijosi įspūdžiais.Taip pat buvo žaidžiami senoviniai vaikų žaidimai, kuriamos matematinės pasakos ir galvosūkiai, prisiminta mokyklos istorija.

Sulaukė ypatingo dėmesio 

Bendruomenės dieną mokiniai su klasių vadovais nutarė pasveikinti ir žmones, kurie progmnazijoje dirba kitus, rodos, nepastebimus darbus. Visų klasių mokiniai susitiko su valytojomis, rūbininke, dažytoja, budėtojomis, vairuotoju, kiemsargiu, buhalterėmis, bibliotekininkėmis ir kitais darbuotojais, jiems padėkojo už svarbų ir atsakingą darbą.

[#gallery=2233#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video