Šviesiosios gimnazijos bendruomenė susitiko su projekto bičiuliais iš užsienio

 Šviesiosios gimnazijos bendruomenė susitiko su projekto bičiuliais iš užsienio

Kėdainių šviesiojoje gimnazijoje vykdomas tarptautinis projektas Erasmus+ „Let’s share our heritage, our culture, our future“, kurio tikslas – puoselėti šalies kultūros paveldą, tobulinti IKT įgūdžius, projekto partnerius supažindindinti su mūsų šalies svarbiausiais kultūros objektais, dalintis gerąja patirtimi bei domėtis partnerių pasiekimais. Projekte drauge su mūsų mokykla dalyvauja moksleiviai ir mokytojai iš Italijos, Portugalijos bei Vokietijos. 

Užsienio svečiai lankėsi Šviesiojoje gimnazijoje spalio mėnesį. Bendraudami su partneriais anglų kalba mokiniai tobulino savo užsienio kalbos komunikacinius gebėjimus. Projekto metu buvo gilinama tarpdalykinė integracija. Mokytojo Tomo Samaliaus vadovaujami kolegos mokėsi naujų IKT programų, išmoko naudotis 3D kūrimo programa, kūrė savo darbus. Svečiai iš užsienio taip pat dalijosi gerąja patirtimi, vedė praktinius užsiėmimus, kaip naudotis filmų kūrimo bei redagavimo programomis. 

Projektas vyko ne tik Šviesiojoje gimnazijoje, dalyviai lankėsi Raudondvario pilies dvare, kuris yra XVII a. pradžios Lietuvos renesanso architektūros paminklas. Išlikusiame Raudondvario pilies dvaro architektūriniame ansamblyje ryškiausi paskutiniųjų dvaro valdytojų grafų Tiškevičių giminės veiklos pėdsakai. Būtent valdant Tiškevičiams pilis tapo ištaiginga grafų rezidencija, kurioje buvo sukauptos didžiulės paveikslų, meno dirbinių, retų knygų bei egzotiškų augalų ir gyvūnų kolekcijos. Taip pat aplankytas Kaunas, kuris 2022 metais taps Europos kultūros sostine, grožėtasi senamiesčiu, kuris svečius viliojo europietiškumu, kultūros bei architektūros paminklais. Projekto dalyviai vyko ir į Lietuvos sostinę. Vilniuje lankėsi Valstybės pažinimo centre, diskutavo apie valstybingumo svarbą, be to, gėrėjosi Vilniaus senamiesčio panorama.

Projekto veikla tęsiasi, mokiniai ir mokytojai ruošiasi kelionei į Portugaliją, kur tęs bendradarbiavimą, semsis patirties, domėsis, kas ugdymo procesą daro įdomesnį, dinamiškesnį, kūrybiškesnį ir patrauklesnį.

Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja metodininkė Laima Janonienė

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video