Kėdainių specialioji mokykla šventė 55-erių metų gimtadienį

 Kėdainių specialioji mokykla šventė 55-erių metų gimtadienį

Lapkričio 16–22 dienomis Kėdainių specialioji mokykla minėjo garbingą įkūrimo 55-metį. Tai daug ar mažai? Jei matuosime mokyklą baigusių mokinių skaičiumi, dirbusių pedagogų kaita, erdvių pasikeitimais, tai susidarys labai ilgas ir margas kelias…

Mokykloje šurmulys nerimo visą savaitę. Pirmąją dieną 5–10 klasių ugdytiniai drauge su mokytojomis Daina Jonavičiene, Jurgita Šulciene ir Vaiva Siutiliene vykdė integruotą kūrybinę veiklą „Bendruomenė – tai Mes“. Mokiniai gamino „Vardų medį“ bei „Mokytojų portretus kitaip“. Nuostabaus grožio medžiai papuošė mokyklos trečiąjį aukštą.

Lapkričio 17-tą dieną 7–10 klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Arūnos Macionienės, dalyvavo praktinėje pažintinėje veikloje „Ir seniau, ir dabar…“ Ugdytiniai vykdė praktinę-pažintinę veiklą su senąja mokykline naudingųjų iškasenų kolekcija. Tuo metu 5–10 klasių mokiniai su mokytoja Dalia Kvederiene meninės kūrybinės veiklos metu kūrė „Svajonių mokyklą“. Vaikų „svajonėmis“ pasipuošė mokyklos antras aukštas.

Trečiadienį visi mokiniai aptarinėjo Ritos Žemgulienės edukacines pamokas „Mokyklos istorija nuotraukose“, dalijosi įspūdžiais, kaip sekėsi dėlioti dėliones, spręsti kryžiažodžius. Ir štai atėjo ilgai lauktas vakaras, kai šventiškai pasipuošę nekantraujantys mokiniai skubėjo į popietę „Mano vaikystės IKT, šokiai ir žaidimai“. Buvo visko: dainų, šokių, ratelių, žaidimų, pasakų, linkėjimų bei pyragas su žvakutėmis. Tačiau didžiausią įspūdį visiems paliko nepakartojami fejerverkai…

Lapkričio 21-ąją 5–10 klasių mokiniai, padedami mokytojų Žydrės Špečkauskienės ir Gyčio Sarapo, plušo darbinėje-kūrybinėje veikloje „Dovana Tau, Mokyklėle“. Vaikų darbų paroda papuošė mokyklos muziejų. Septintąją pamoką mokyklos bendruomenės nariai „sugrįžo“ į mokyklinį suolą. Vesdama pamoką pedagogė Rita Žemgulienė priminė seniai pamirštą atsakinėjimo, užduočių atlikimo jaudulį.

Penktadienį integruotoje kūrybinėje veikloje „Bendruomenė – tai Mes“ mokytoja Daina Jonavičienė ir 5–10 klasių mokiniai gamino „Sveikinimų puokštę mokyklai“. Ugdytiniai dalijosi savo mintimis, už ką jie myli mokyklą, rašė mylimai mokyklai linkėjimus… Tuo metu 3–4 specialiosios klasės ir 1–9L bei I–III s klasių mokiniai drauge su mokytoja Ingrida Janulaitiene žaidė „Spalvotąją viktoriną“. Mokiniai atsakinėjo į klausimus, šoko ir dainavo.

Koks gimtadienis be torto, saldainių ir šypsenų?! Vaikai gamino mokyklai saldainius, šypsenėles bei „kepė“ smėlio tortus.

Su gražia mokyklos švente mokyklos bendruomenę nuoširdžiai pasveikino mokyklos direktorius Juozas Jančius.

„55-eri metai mokyklos istorijoje ne tik data kalendoriaus lapelyje, bet ir apmąstymai apie įvykius, sėkmes, žmones. Sakoma, mokytojai atveria duris, bet mokiniai įeina patys. Jų buvo daug, prie kiekvieno jų prisilietė Mokytojo rankos, mintys, jo kūrybiškumas ir tikėjimas tuo, ką daro. Visi, nepaisant užimamų pareigų, padėjo mokiniams užaugti, suprasti supantį pasaulį ir rasti savo vietą tarp žmonių.

Aš tikiu, kad mūsų mokykla turi ateitį ir perspektyvą, kantriai ir išradingai, su meile ir atsakomybe vykdo savo misiją. Siekia būti moderni, šiuolaikiška, atvira kaitai.

Šventės proga noriu visiems dovanoti šypseną, kad, pasiėmę gerumą, dalytumėte jį tiems, kam to labiausiai reikia“, – sakė direktorius, taip pat palinkėjęs sėkmės verčiant naują mokyklos istorijos lapą.

[#gallery=2218#]

Mokytojos Dalia Kvederienė ir Ingrida Janulaitienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video