Kėdainiuose viešėjo žinomi visuomenės veikėjai ir politikai (GALERIJA)

 Kėdainiuose viešėjo žinomi visuomenės veikėjai ir politikai (GALERIJA)

Šeštadienį Kėdainiuose viešėjo nemažai žinomų šalies visuomenės veikėjų bei politikų, tarp kurių yra ir į Prezidento postą kandidatavęs filosofas Arvydas Juozaitis, kultūros istorijos tyrinėtojas bei žymus visuomenės veikėjas Darius Kuolys bei daug kitų žinomų žmonių.

Prisijungė ir kėdainiškiai

„Grėjaus name“ jie susirinko į Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos susirinkimą, kuriame dalyvauja ir Kėdainių visuomeninio judėjimo „Mūsų krašto sėkmei“ steigėjai bei nariai.

Jie kaip ir nemažai kitų šalies judėjimų jau prisijungė prie rugpjūčio mėnesį įsteigtos Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos. 

„Mes kartu su Seimo nariu Dariumi Kaminsku buvome vieni iš pirmųjų prisijungusių prie idėjos kurti Nacionalinę pilietinių judėjimų asociaciją. 

Manome, kad Kėdainių krašte aktyviai veikiančiam judėjimui „Mūsų krašto sėkmei“ prasminga dalyvauti šios nacionalinės asociacijos veikloje, nes esame įsitikinę, kad judėjimai neturi ir negali užsidaryti tik savo rajonų lygmenyje ir spręsti tik vieno rajono klausimus. Negali jie veikti atskirai ir izoliuotai. 

Bendra šalies situacija ir politika yra visų žmonių, o juo labiau tų, kurie dalyvauja visuomeninių judėjimų veikloje, reikalas.

Dirbdami kartu su kitais judėjimais sukursime daug daugiau gerų ir naudingų idėjų visai šaliai“, – įsitikinusi viena iš judėjimo „Mūsų krašto sėkmei“ lyderių Nijolė Naujokienė.

Nacionalinės pilietinių judėjimų asociacijos susirinkimą Kėdainiuose suorganizavusi judėjimo „Mūsų krašto sėkmei“ komanda svečiams pristatė savo veiklą, iškėlė aktualias problemas.

Diskutavo dėl rinkimų komitetų veiklos

Renginyje dalyvavęs filosofas Arvydas Juozaitis apžvelgė asociacijos švietėjiškos ir socialinės veiklos galimybes, Darius Kuolys diskutavo su susirinkusiais apie Lietuvos politinę visuomeninę aplinką, buvo analizuojami rinkimų įstatymo pasikeitimai.

Daugiausiai diskusijų sulaukė tema dėl rinkimų komitetų, sudaromų visuomeninių judėjimų pagrindu veiklos.

„Visoje Lietuvoje pastebimas negatyvus reiškinys, kai judėjimai baigia darbą praėjus vos keliems mėnesiams po savivaldos rinkimų. Rinkimų komitetų veikla turėtų būti reglamentuojama kitaip. Ją turėtų tiksliau apibrėžti įstatymai, kad rinkimų komitetai būtų įpareigoti veikti visą kadenciją. Ieškosime galimybių per judėjimams atstovaujančius Seimo narius daryti reikiamas įstatymų pataisas“, – sakė Nijolė Naujokienė.

Kėdainių politikė džiaugiasi, kad jos bei kolegų įkurtas visuomeninis judėjimas „Mūsų krašto sėkmei“ turi galimybę dalyvauti nacionalinės asociacijos veikloje ir veikti jau respublikiniame lygmenyje.

„Kartu su kitais judėjimais per asociacijos veiklą mes galėsime organizuoti įvairias pilietines iniciatyvas ir galbūt keisti visuomeninę ir pilietinę aplinką arba bent jau jai daryti teigiamą įtaką“, – sakė N. Naujokienė.

[#gallery=2168#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video