Krašto moksleivius sukvietė į popietę „Susiburkim kartu abipus Nevėžio krantų“

 Krašto moksleivius sukvietė į popietę „Susiburkim kartu abipus Nevėžio krantų“

Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazija įsikūrusi pačioje gražiausioje miesto vietoje. Kasdien mūsų mokiniai žvelgia į nuo kalno atsiveriančius senamiesčio vaizdus, bažnyčių bokštus, stebi ramų Nevėžio tekėjimą, grožisi naujuoju tiltu.

Stabtelti, prisiminti krašto istoriją, akcentuojant tiltų, jungiančių abu Nevėžio krantus svarbą šiandien ir praeityje, šios progimnazijos pagalbos mokiniui specialistės pakvietė mokinius iš skirtingų Kėdainių mokyklų.

Popietė „Susiburkim kartu abipus Nevėžio krantų“ organizavome Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje. Naujose bibliotekos erdvėse daugelis mokinių lankėsi pirmą kartą. Nenuostabu, nes renginyje dalyvavo ne tik Kėdainių mieste besimokantys mokiniai, bet ir vaikai iš Krakių Mikalojaus Daukšos, Akademijos, Josvainių gimnazijų, Dotnuvos pagrindinės mokyklos.

Žvelgdami pro bibliotekos langus mokiniai grožėjosi 647-ąjį gimtadienį švenčiančiais rudenėjančiais Kėdainiais. Jie, dirbdami komandose, gilino istorines žinias, mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, atliko kūrybines ir praktines užduotis. Veiklos buvo organizuotos siekiant lavinti komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas.

Tikime, kad iš šios popietės mokinukai išsinešė ne tik bendrystės jausmą, pasididžiavimą gimtaisiais Kėdainiais, bet ir norą domėtis garbinga savo miesto istorija.

[#gallery=2161#]

Kėdainių J. Paukštelio progimnazijos švietimo pagalbos specialistai

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video