Sausakimšame Kėdainių senamiestyje miesto šventė pasiekė kulminaciją: sukaktį vainikavo įspūdingas koncertas ir dangų nudažę fejerverkai (GALERIJA)

 Sausakimšame Kėdainių senamiestyje miesto šventė pasiekė kulminaciją: sukaktį vainikavo įspūdingas koncertas ir dangų nudažę fejerverkai (GALERIJA)

Visą šią savaitę tūkstančius žmonių į Kėdainių miesto širdį traukė įvairūs miesto šventės „Kėdainiai 647“ renginiai, kurių gausoje kiekvienas kraštietis ir miesto svečias galėjo atrasi veiklos pagal savo skonį.

Penkias dienas vykstančios šventės metu kėdainiečius ir miesto svečius džiugino populiarūs muzikos atlikėjai, sporto, diskusijų, kultūriniai renginiai ir pačios įvairiausios, kiekvieno susidomėjimą žadinusios veiklos.

Nors šurmulys Kėdainių senamiestyje netyla ir šiandien, miesto šventė „Kėdainiai 647“ kulminaciją pasiekė šeštadienio vakarą.

Prasidėjo prekymečiu ir baikerių kolona

Tiesa, ne vien vakarinė miesto šventės dalis – koncertas – saulėtą ir šiltą šeštadienį kėdainiečius kvietė savo laiką leisti Kėdainių senamiestyje.

Jau nuo ryto jame zujo prekymetis. Tuos, kurie nespėjo prabusti iki prekymečio pradžios, budino Kėdainių baikerių klubo „Born again MCC“ ir jų bičiulių iš kitų miestų kolona, kurią papuošė ir jos pabaigoje riedėję krašto kabrioletų klubo nariai.

Šv. Juozapo ir Šv. Jurgio bažnyčiose buvo aukojamos šv. mišios už 647-ąją sukaktį minintį miestą ir jo žmones.

Kvietė į pokalbį su influenceriais ir… Bachu

Tris puikius renginius kraštiečiams šeštadienį siūlė istorijos ir kultūros festivalio „Radviliada 2019“ programa.

Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčioje vyko koncertai „Pašlovinkime Radvilas“, „Pokalbis su Bachu“ bei senovinės muzikos ansamblio ir senovinių šokių kolektyvo pasirodymas.

Kur paganyti akis pagrindinę Kėdainių miesto šventės „Kėdainiai 647“ dieną turėjo ir kariškiai, ir civiliai. Dailiosios lyties atstovės sukosi linijiniuose šokiuose, kraštiečių dėmesį kaustė NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės, mechanizuotosios pėstininkų brigados  „Geležinis vilkas“ ir KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės karinės technikos ir ginkluotės pristatymas.

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai kėlė kraštiečius pažvelgti į miesto šventę iš paukščio skrydžio ir priminė, ko pirmiausia imtis kilus gaisrui.

Folkloro mėgėjai rinkosi į keletą skirtingų folkloro festivalis „Į Vidurio Lietuvą susiėję“ renginių, jaunimas – į pokalbį su žinomomis šalies moterimis – Indre Stonkuviene, Beata Nicholson bei Indre Kavaliauskaite.

Kėdainietiškas kulinarinis paveldas ir žinomi atlikėjai

Per aktyvų ir turiningą šeštadienį išalkusieji galėjo pasistiprinti prie „Vaišių stalo“, ant kurio puikavosi firminė Truskavos seniūno  Vytauto Zakaryzos sriuba ir Kėdainių profesinio rengimo centro kolektyvo ruošti 1,5 tūkstančio Kėdainių blynų.

Kėdainių miesto šventės „Kėdainiai 647“ kulminacija tapo sausakimšame Kėdainių senamiestyje vykęs koncertas.

Jo metu ant scenos lipo jaunimo dievaičiai, grupė „8 kambarys“ ir atlikėjai: solfedžio profesionalas Linas Adomaitis bei projekto „Lietuvos balsas“ žvaigždė Monika Marija.

Po ryškių ir spalvingų fejerverkų šventinio koncerto finalas patikėtas Lietuvos superhitų fabrikui – Sauliui Prūsaičiui.

Ištvermingiausieji neskubėjo skirstytis namo – jiems buvo paruoštas ir naktinio kino po žvaigždėtu dangumi seansas.

Sekmadienį, rugsėjo 8 dieną, nuo 10 valandos ryto Kėdainių kultūros centre vyks baigiamoji folkloro festivalio „Į Vidurio Lietuvą susiėję“ dalis – etnodirbtuvės, baltarusiškų, latviškų ir lietuviškų tradicinių šokių mokymasis.

17 valandą rengiamas festivalio „Radviliada  2019“ uždarymas, kuris taip pat žada tapti įsimintinu. Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčioje VŠĮ Senųjų menų studija atliks muzikinį spektaklį „Basso Ostinato“ su… Italijos mafijos elementais.

[#gallery=2100#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video