Rudenį pasitiks žvalūs ir sustiprėję: stovykla išjudino kaip reikiant (GALERIJA)

 Rudenį pasitiks žvalūs ir sustiprėję: stovykla išjudino kaip reikiant (GALERIJA)

Kasdien – daugiau kaip 10 000 žingsnių arba 8,5–10 kilometrų. Štai taip judriai antrąją rugpjūčio savaitę praleido Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotos dieninės fizinio aktyvumo stovyklos dalyviai, 10–14 metų amžiaus vaikai.

Visa savaitė – pėsčiomis

„Ši nemokama stovykla buvo orientuota į fizinį aktyvumą, aktyvų užimtumą ir skirta tiems vaikams, kuriems reikia daug judėti, būti gamtoje, žodžiu, vasarą praleisti tinkamai“, – dieninės stovyklos idėją pristatė Kėdainių VSB direktorė Danguolė Avižiuvienė.

Pasak pašnekovės, fizinio aktyvumo skatinimas – viena iš prioritetinių Sveikatos apsaugos ministerijos veiklos sričių ir krypčių. Tyrimai rodo, kad Lietuvos vaikai kuo toliau, tuo mažiau juda, turi antsvorio, ypač berniukai – jų antsvoris auga proporcingai daugiau negu mergaičių, ir tai kelia nerimą. Žinoma, tam įtakos turi pakitusi mityba, bet ne mažiau svarbi ir fizinio aktyvumo stoka.

„Stovyklos tikslas – kad vaikai patirtų įvairias fizinio aktyvumo veiklas: žaidimus, estafetes, komandines rungtis, orientacines varžybas, taip pat buvo organizuotas žygis pėsčiomis iki Babėnų karjero, ten vyko maudynės, patys vaikai gaminosi ir pietus. Tad visa savaitė prabėgo keliaujant pėsčiomis – ir į veiklas, ir pietauti į kavinę, tad kilometrų nueita nemažai. Iš tėvelių girdėjome, kad vakare vaikai būdavo pavargę ir anksti eidavo miegoti“, – šypsojosi D. Avižiuvienė.

Poreikis – didelis

Stovykloje dalyvavo dvi dešimtys vaikų. Paskelbus viešojoje erdvėje registraciją, dalyvių sąrašas prisipildė per pusdienį – tai rodo, kad poreikis yra didelis. Stovyklos organizatoriai džiaugiasi ne tik dalyvių gausa, bet ir tėvelių atsakingumu – jie tinkamai paruošė vaikus stovyklai. Mokėti už vaikų užimtumą ir maitinimą tą savaitę jiems nieko nereikėjo, nes stovykla finansuota valstybės tikslinės dotacijos lėšomis mokinių visuomenės sveikatos priežiūrai.

Užsiėmimus vaikams vedė ir įdomias, naujoviškas veiklas sugalvojo aktyvūs jaunuoliai Domantas Tiškus ir Donatas Maselskis, taip pat talkino Julija Kleivaitė, biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą.

„Sekėsi puikiai, nors iš pradžių kiek baiminomės, kad vaikai išsigąs tokio intensyvaus fizinio krūvio ar nepažiūrės į veiklas rimtai. Bet per visą stovyklos laikotarpį ją paliko tik vienas vaikas, kuris susirgo. Vaikai noriai renkasi kiekvieną rytą, sportuoja, juda. Mums, kaip vadovams, labiausiai glosto širdis tai, kad tėvams atvažiavus pasiimti vaikų, jie dar nenori namo“, – stovyklos uždarymo dieną kalbėjo D. Maselskis.

[#gallery=2055#]

Judrumo iššūkis – įveiktas

Stovyklos metu jos dalyviai taip pat lankėsi Kėdainių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, išbandė amatus Krašto muziejaus Tradicinių amatų centro Arnetų name.

Stovyklą vainikavo protmūšis sveikatos ir saugumo temomis Kėdainių VSB salėje, kuriame komandos turėjo parodyti ne tik žinias, bet ir gebėjimą kūrybiškai mąstyti bei priimti loginius sprendimus.

Stovyklos uždarymas vyko Kėdainių sporto arenoje, kur vaikai žiūrėjo filmą.

Pasveikinti stovyklos dalyvių, sėkmingai įveikusių judrumo iššūkį, atvyko ir Kėdainių rajono savivaldybės vicemeras Paulius Aukštikalnis, kuris apdovanojo protmūšio, orientacinių varžybų nugalėtojus, pasidžiaugė organizatorių, stovyklos vadovų ir dalyvių aktyvumu.

Pasak stovyklos organizatorių, įsitikinus poreikiu ir stovyklos sėkme, tokį užimtumą vaikų vasaros atostogų metu bus stengiamasi pasiūlyti ir kitais metais.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video