Paberžės festivalyje skambėjo legendinės melodijos (GALERIJA, VIDEO)

 Paberžės festivalyje skambėjo legendinės melodijos (GALERIJA, VIDEO)

Šį sekmadienį į ypatingą aurą turinčią Paberžę vėl sugužėjo žmonės iš visos Lietuvos.

Šiemet jau šeštąjį kartą rengiamo Paberžės festivalio antrojo koncerto metu sausakimšoje Paberžės bažnytėlėje skambėjo vienos garsiausių lietuvių kompozitorių bei daininkės Gintarės Jautakaitės atliekamos melodijos. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) į mažytę Paberžę atvykusi žinoma muzikantė neslėpė, kad aplankyti šį jaukų Lietuvos kampelį ji svajojo jau seniai. 

Tėvelio Stanislovo numylėta Paberžė net ir praėjus ne vieneriems metams po jo mirties alsuoja gyvybe – čia traukia žmonės iš visos šalies.

Vienas laukiamiausių Paberžės susibūrimų – Tėvo Stanislovo atminimui skirtas tarptautinis Paberžės festivalis. Jis jau spėjo tapti vienu iš svarbiausių Kėdainių krašto vasaros renginių, o taip pat neatskiriama Lietuvos profesionaliosios muzikos ir poezijos festivalių dalimi. Kasmet į Paberžę pasimėgauti dvasingais, aukštos meninės vertės festivalio renginiais suvažiuoja tūkstančiai žmonių iš Kėdainių krašto ir visos Lietuvos.

Šių metų Paberžės festivalio antrojo koncerto renginys prasidėjo šv. Mišiomis jaukioje Paberžės bažnytėlėje, kurias aukojo Kėdainių dekanas, kunigas Norbertas Martinkus. Šv. Mišias savo giesmėmis papuošė Kauno šv. Vincento Pauliečio parapijos ansamblis.

Šį kartą Paberžės festivalio gerbėjų laukė ypatingas koncertas. Čia apsilankyti jau seniai norėjusi dainininkė, kompozitorė, pianistė ir poetė Gintarė Jautakaitė pagaliau išpildė savo svajonę, o renginio dalyviai turėjo unikalią galimybę pasimėgauti krištolinio balso savininkės koncertu „Viešpaties lelija“.

[#gallery=2033#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video