Ant Nevėžio kranto – neregėtas šurmulys

 Ant Nevėžio kranto – neregėtas šurmulys

Trečiąjį kartą vykstantis poezijos festivalis „Ant Nevėžio kranto“ šiais metais lankytojus džiugino ne tik poezija, dainomis – renginyje išalkuseji vaišinti sriuba, vėstant orui lankytojus šildė bibliotekos kiemelyje uždegtas laužas. Kėdainiečiai festivalį galėjo aplankyti liepos 19–20 dienomis.

Ne tik kraštiečiai 

Šių metų festivalio garsai užliejo Rinkos aikštėje esančią Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešąją biblioteką. Renginio programoje pasirodė ne tik svečiai iš įvairių miestų, bet dainas dainavo ir savo kurtas eiles skaitė patys kėdainiečiai.

Festivalio atidarymo metu padėkos žodį tarė bibliotekos direktorė Virginija Grigorjevienė ir Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis.

Išskirtiniai pasirodymai

Šiltu apsilankymu ir dainomis festivalio svečius džiugino aktorius Giedrius Arbačiauskas su žmona Agne Arbačiauskiene, kuri dainuojančiam vyrui pritarė violončelės garsais.

Pirmamis festivalio pasirodymas –aktoriaus Gedimino Storpirščio vaidinamas monospektaklis „SRIUBA“.

Taip pat penktadienio vakarą koncertą surengė Valentinas Abarius su grupe. Šeštadienio programoje pasirodė grupės„Kūjeliai“, „Baltos varnos“ bei Biržų, Jurbarko, Kauno, Jonavos, Raudondvario bardų grupės. O festivalį vainikavo naktiniai poezijos skaitymai, kurie vyko bibliotekos kiemelyje prie degančio laužo.

Taip pat renginio organizatoriai svečius vaišino sriuba, midumi, rankų darbo sūriais.

[#gallery=2025#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video