„SHoCK“ 2019: energinga šokių fiesta su 3 000 šokėjų (GALERIJA)

 „SHoCK“ 2019: energinga šokių fiesta su 3 000 šokėjų (GALERIJA)

Kėdainių arenoje visą savaitgalį netilo garsiausi pasaulio muzikiniai kūriniai, o pagal juos šokėjai net iš keturių šalių leidosi į svaiginančią pasaką šokio judesiais.

[quote author=“A. Petrulė“]Nuo skambančių klasikinių ir lotynų šokių ritmų – iki jausmingų tautinių šokių kolektyvų pasirodymų ir elegancija bei trapumu pulsuojančių balerinų numerių.[/quote]

Daugiau nei 3 tūkst. dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos ant Kėdainių arenos parketo savo meistriškumą demonstravo dvi dienas trukusiame tarptautiniame šokių konkurse „SHoCK“ 2019.

Tarptautinių šokių konkurso „SHoCK“ 2019 organizatorių ir savanorių komanda./ Organizatorių nuotr.Toks – pirmas ir vienintelis

Kėdainių mieste vyksta net kelios skirtingo kalibro šokių varžybos ir konkursai per metus. Vis dėlto tarptautinis šokių konkursas „SHoCK“ – vienintelis toks metuose, mat jis unikalus savo kompleksiškumu.

Tame pačiame renginyje vieni po kitų pasirodo pačių įvairiausių šokių stilių ir žanrų atstovai.

Tarptautiniame dviejų dienų trukmės šokių konkurse „SHoCK“ 2019 Kėdainių arenoje varžėsi įvairaus amžiaus, meistriškumo bei šokių stilių atstovai – nuo klasikinių iki gatvės šokių bei kitų šiuolaikinių stilių.

„Šokių kategorijų šiame konkurse – labai daug. Nuo pop dance – iki show dance bei street dance. Nuo skambančių klasikinių ir lotynų šokių ritmų – iki jausmingų tautinių šokių kolektyvų pasirodymų ir elegancija bei trapumu pulsuojančių balerinų numerių“, – „Rinkos aikštei“ pasakojo viena iš renginio organizatorių kėdainietė Agnė Petrulė.

Pasirodė trys krašto kolektyvai

Renginio šeimininkų kėdainiečių garbę „SHoCK“ 2019 šventėje gynė ir puikiai pasirodė net trys krašto kolektyvai.

Tai – šokių studijos „Izzadora“ šokėjai, Krakių kultūros centro šiuolaikinio šokio kolektyvo „STEP BY STEP“ nariai bei šokių klubo „Vilnis“ atstovai.

Šįmet – dvi dienos ir dvigubai daugiau dalyvių

Praėjusiais metais pirmą kartą surengtas tarptautinių šokių konkursas „SHoCK“ truko vieną dieną, o jame dalyvavo beveik 2 tūkst. šokėjų.

Pernai nedrąsiai į Kėdainių areną žengęs ir šalies vidurio publikai bei svečiams ne vien iš Lietuvos, bet ir kitų valstybių save pristatęs renginys netruko sulaukti didelio atgarsio.

Tad šįmet jis sugrįžo nebe vienai dienai, o visam savaitgaliui ir su beveik dvigubai didesniu dalyvių skaičiumi.

Įraudusiais skruostais pavasarį šokiais sveikinusius šokėjus gaivino „Dadu“ ledai./ J. Šveikytės nuotr.„SHoCK“ organizatorės – trys šokių entuziastės ir choreografės, asociacijos „Erdvė menui“ atstovės A. Petrulė, Ana Filipovič ir Natalija Yakover.

Būtent kėdainietės A. Petrulės dėka šis renginys ir atrado vietą ne kuriame nors kitame Lietuvos mieste, bet jaunos moters gimtinėje – Kėdainiuose.

Iniciatorė – jauna kėdainietė

Sostinėje dešimtmetį gyvenanti A. Petrulė pati šokėjos kelią pradėjo ne kur kitur, o „Vilnyje“. Vėliau įgūdžius tobulino pas žinomą šokėją Saulių Skambiną Kaune.

Baigusi tuometę Kėdainių „Aušros“ vidurinę mokyklą gyvenimą susiejo su choreografija.

[quote author=“Aut. past.“]Šįmet tarptautinis šokių konkursas „SHoCK“ į Kėdainių areną sugrįžo jau nebe vienai dienai, o visam savaitgaliui ir su beveik dvigubai didesniu dalyvių skaičiumi.[/quote]

Savo pasirodymo ant Kėdainių arenos parketo nekantriai laukianti penkerių metų Bertutė./ J. Šveikytės nuotr.

„Panašūs kompleksiniai šokių renginiai Lietuvoje vyksta keli. Man, kaip kėdainietei, labai norėjosi, kad dar vienas tokio tipo šokių konkursas rastų sau vietą mano gimtajame mieste. Užsiminiau kolegėms ir jos šią iniciatyvą labai palaikė. „Prisijaukinome“ čia gražia tradicija tampantį „SHoCK“ renginį, – šyptelėjo A. Petrulė. – Taip pat norisi padėkoti rėmėjams, kurie mus supranta, palaiko ir labai skatina. Tai – Kėdainių rajono savivaldybė, UAB „Vikeda“, vaišinusi šokėjus gardžiais „Dadu“ ledais, ir vilniečiai, dovanojantys šokėjams smagų apsilankymą „Batutų parke“. Norisi padėkoti ir Kėdainių arenai, kuri mus taip noriai įsileidžia.“

Energijos pliūpsnis

Ne be reikalo žodis „shock“ iš anglų kalbos verčiamas kaip „šokas“ – juk toks ir buvo savaitgalis Kėdainių arenoje: energijos – per kraštus, o įspūdžių – visa galybė.

Konkurso „SHoCK“ 2019 komisiją sudarė profesionalūs choreografai iš užsienio bei Lietuvos, kurie vertino šokio atlikimo techniką, sinchroniškumą, stiliaus pojūtį, artistiškumą, muzikalumą, sceninį įvaizdį bei scenos kultūrą.

[#gallery=1810#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video