Per naujuosius BPC sulaukė per 10 tūkst. skambučių

 Per naujuosius BPC sulaukė per 10 tūkst. skambučių

Pirmąją šių metų dieną Bendrasis pagalbos centras (BPC) užregistravo 10 tūkst. 313 skambučių, parengė ir perdavė 4 tūkst. 367 prašymus apie reikalingą pagalbą.

Didžiausia pagalbos prašymų dalis buvo susijusi su policijos kompetencijai priskiriamais įvykiais. Užregistruoti 2 tūkst. 446 prašymai, skirti policijai, 1 tūkst. 696 – greitajai medicinos pagalbai, 152 – priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, ketvirtadienį pranešė BPC.

Daugiausia skambučių sulaukta tuoj po vidurnakčio: jei paskutinę valandą iki Naujųjų būta 439 skambučių, tai per pirmąją 2019-ųjų metų valandą užregistruoti 744 skambučiai, per antrąją – 618.

Naujametę naktį daugiausia pranešimų taip pat teko policijai.

Nuo gruodžio 31 dienos 22 val. iki sausio 1 dienos 7 val. užregistruotas 241 pranešimas dėl smurto artimoje aplinkoje, 189 pranešimai – dėl konfliktų, 177 – dėl triukšmo.

Naujametę naktį sulaukta net 56 pranešimų apie dingusius asmenis – daugiausia dėl iš globos įstaigų išėjusių ir negrįžusių nepilnamečių.

Tą naktį taip pat degė gyvenamieji, ūkiniai pastatai, automobiliai. Daug pranešimų gauta ir dėl degančių konteinerių: ugniagesiams gelbėtojams juos teko gesinti net 30 kartų.

Pirmąją Naujųjų metų dieną 14 kartų vykta šalinti ir nuvirtusių medžių. 

Greitosios medicinos pagalbos prireikė nukentėjusiems fejerverkų sprogdintojams, įvairias traumas, sužalojimus ir sveikatos sutrikimus patyrusiems žmonėms.

Siekiant užtikrinti operatyvumą ir atsiliepti į kiek įmanoma daugiau skambučių, naujametę naktį BPC Vilniaus skyriuje budėjo 25, o Klaipėdos skyriuje – 20 darbuotojų.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video