Neformalų bendradarbiavimas

 Neformalų bendradarbiavimas

Muzikos, dailės, kalbų mokyklų ir sporto centro vadovai bei pavaduotojai, susibūrę į asociaciją, aktyviai įsitraukia į neformaliojo ugdymo veiklas, ieško naujovių ir tobulina kompetencijas. Kas dvejus metus jie organizuoja renginį „Ką veikti, kai nežinai, ką veikti“, kuriame daugeliui yra tekę dalyvauti.

Skaitė iš veido bruožų

„Be renginių, projektų ir įvairių priemonių rengimo, mokomės ir tobulėjame. Šį kartą dalyvavome seminare „Sėkminga komunikacija: iššūkiai ir galimybės“. Savo žinių bagažą papildėme veido bruožų psichologija, su kuria supažindino Prienų švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė ekspertė Dalė Daiva Gasparavičiūtė, – pasakoja asociacijos vadovė Aida Bilinskienė. – Juk bendraujant su įvairių charakterių, sudėjimo žmonėmis svarbu išmanyti pažinimo subtilybes.

Analizuodami veido dalis: antakius, akis, smakrą, nosį, lūpas, kaklą, ausis, bandėme apibūdinti žinomas asmenybes ir, žinoma, vienas kitą.

Pavyzdžiui, jei smakras atsikišęs į priekį, jums būdingas agresyvumas, pasižymite stipriais fiziniais duomenimis bei stipriais asmenybės bruožais, dažnai užimate puolančiojo poziciją, dominuojate pokalbiuose, esate atkaklus ir užsispyręs.

Jei nosis ilga, esate jausmingas, labai taktiškas ir kultūringas. Be to, esate strategas, kuris darbus planuoja gerokai į priekį.

Jei kaklas ilgas, esate iniciatyvus, novatoriškas, puikiai toleruojate ir priimate kitų nuomonę. Įdomu bendrauti ir bandyti sudėlioti žmogaus charakterį, būdą pagal jo veido bruožus. Tai įdomi ir naudinga patirtis.“

Užtaisas ateičiai

Vėliau asociacijos nariai aplankė modernią ir šiuolaikišką Birštono viešąją biblioteką, kurioje susipažino su įvairiomis neformaliojo švietimo paslaugomis. Taip pat svečiavosi Birštono meno mokykloje ir aptarė mokytojų etatinio darbo apmokėjimo problemas.

„Džiugu, kad visur sutikome neformalių veiklų profesionalus, mielai besidalinančius savo patirtimi ir idėjomis.

Nuostabi rudens diena, bendraminčiai, naujos patirtys, netikėti atradimai ir pakili nuotaika – tai užtaisas ateičiai neformalių įstaigų bendriems projektams, veikloms ir bendradarbiavimui“, – sakė  A. Bilinskienė.

[#gallery=1593#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video