Penktuosius mokslo metus pradėjo ateities lyderiai (GALERIJA)

 Penktuosius mokslo metus pradėjo ateities lyderiai (GALERIJA)

Džiugiai, su šypsenomis ir smalsiais žvilgsniais – taip šiandien į naujuosius, jau penktus mokslo metus įžengė vienintelė tokio tipo visoje šalyje Sėkmės ir lyderystės mokykla.

[quote author=“G. Kaupienė“]Ir jie nė neįsivaizduoja, kiek nepakartojamų įspūdžių, išskirtinių patirčių jų čia laukia. Kokį gebėjimų, kompetencijų ir nuotykių bagažą jie nuo šiandien pradeda kaupti.[/quote]

Apvalus šimtukas ateities lyderių

Po Šviesiosios gimnazijos stogu įsikūrusioje neformaliojo vaikų švietimo įstaigoje – šimtas rajono moksleivių: 20 septintokų, 40 aštuntokų ir dar antra tiek – devintokų.

„Septintokai ir aštuntokai mūsų mokykloje susirinkę iš krašto progimnazijų. Tikimės, kad ateityje jie galbūt prisijungs ir prie mūsų gimnazijos bendruomenės, – šyptelėjo Sėkmės ir lyderystės mokyklos kuratorė, Kėdainių šviesiosios gimnazijos anglų kalbos mokytoja Gitana Kaupienė. – Naujų moksleivių šiemet – keturiasdešimt. Ši diena jiems, tikiu, tarsi rugsėjo pirmoji pirmoje klasėje. Viskas nauja, viskas įdomu, viskas neįprasta… Ir jie nė neįsivaizduoja, kiek nepakartojamų įspūdžių, išskirtinių patirčių jų čia laukia. Kokį gebėjimų, kompetencijų ir nuotykių bagažą jie nuo šiandien pradeda kaupti.“

Nepamiršti ir Alumni

Praėjusių mokslo metų pabaigoje Sėkmės ir lyderystės mokyklos duris užvėrė pirmosios įstaigos laidos absolventai – 67 vaikai, kurie drauge įveikė ketverių metų ateities lyderystės pamokų barjerą.

Tiesa, užvėrė duris, galima sakyti, ypatingosios mokyklos laida tik trumpam – vasaros atostogoms, kadangi veiklos prasidedančių penktųjų mokslo metų laiku numatytos ir jiems.

„Absolventams paruošta palaikomoji programa. Ir toliau kviesime lektorius, bet orientuosimės į būsimosios dabar jau dešimtokų karjeros konsultavimą. Mūsų planuose – svečiai, tarp kurių –  tokie žmonės kaip Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus bei Austėja Landsbergienė. Norime kviesti lektorius, kurie yra daug pasiekę savo srityse, tam, kad jie pakonsultuotų, kad papasakotų apie savo kelią į ten, kur jie yra šiandien. Matote, dešimtoji klasė – toji, kurioje moksleiviai jau rinktis dalykus, kuriuos mokysis 11-12 klasėj. Tikime, kad žymūs, sėkmingi žmonės gali svariai prisidėti prie sprendimų, kuriuos priims gimnazistai, palengvinimo“, – pasakojo G. Kaupienė.

[#gallery=1526#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video