Valdovų rūmuose pagerbti šimtukininkai

 Valdovų rūmuose pagerbti šimtukininkai

Sostinėje, Valdovų rūmuose, pagerbti sėkmingiausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikę abiturientai, profesinio mokymo įstaigų ir tarptautinio bakalaureato absolventai. Tarp jų – ir kėdainietis buvęs „Atžalyno“ gimnazijos moksleivis Martynas Želnys.

Ceremonijoje gabiausius abiturientus sveikino Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Remiantis Švietimo ir mokslo ministerijos informacija, lyginant su praėjusiais metais, šimto balų įvertinimus gavusių abiturientų skaičius šoktelėjo: 2017 metais 1 733 mokiniai gavo 2 321 šimto balų įvertinimą, šiemet net 1 933 mokiniai iš viso gavo 2 424 šimtukus. 289 abiturientai gavo po du šimto balų įvertinimus, 17 mokinių – po keturis šimtukus ir 76 mokiniai gavo po tris šimto balų įvertinimus. Bent vienas šimto balų įvertinimas gautas 56 savivaldybėse iš 60.

Į iškilmingą pagerbimo ceremoniją Vilniuje buvo pakviesti 10 geriausiai profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikiusių profesinio mokymo įstaigų absolventų (kurių brandos egzaminų rezultatai taip pat geri), 4 tarptautinio bakalaureato programą geriausiai baigusieji abiturientai ir 108 mokiniai, iš trijų ar daugiau valstybinių brandos egzaminų gavę šimto balų įvertinimus. Abiturientai, gavę vieną ar du šimto balų įvertinimus, pagerbiami savo savivaldybėse.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video