Kėdainių rajono vairuotojai keliuose – nepavyzdingi

 Kėdainių rajono vairuotojai keliuose – nepavyzdingi

Sugriežtintos sąlygos norintiems išlaikyti valstybinius egzaminus ir gauti vairuotojo pažymėjimą reiškia tai, kad vairuoti automobilius galės ne bet kas, o tik gerai saugaus eismo taisykles išmanantys vairuotojai. Nors visi privalo laikytis saugaus eismo taisyklių, keliuose vis dar gausu įvairių pažeidimų. Ar Kėdainių rajono gyventojai yra drausmingi vairuotojai, pasiteiravome Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Justinos Kazragytės.

Pažeidimų daug, drausmės mažai

Pasak J. Kazragytės, dažniausiai kėdainiečiai viršija leistiną maksimalų greitį – per šių metų birželio mėnesį stacionariu greičio matuokliu Kėdainių rajone užfiksuoti 675 greičio viršijimo atvejai. 

„Taip pat fiksuojami vairuotojų pažeidimai, kuomet nėra laikomasi kelio ženklų ar ženklinimo, kitų eismo taisyklių. Tokių pažeidimų per birželio mėnesį užfiksuoti 102. 

[quote author=“J. Kazragytė“]Patruliuojant naudojami nežymėti tarnybiniai automobiliai su greičio matavimo prietaisais, kurių dažniausiai gyventojai nepastebi.[/quote]

Siekiame užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą, tad dažnai vykdomos priemonės, kurių metu dėmesys nukreipiamas ir į dviratininkų bei pėsčiųjų daromus pažeidimus. Birželio mėnesį šių eismo dalyvių padarytų pažeidimų užfiksuota 27“, – informavo J. Kazragytė.

Priemonės taisyklių laikymuisi užtikrinti

Fiksuojamų pažeidimų skaičius yra nuolat kintantis. Siekiant mažinti pažeidimų skaičių ir norint, kad keliuose nebūtų žuvusių ir sužeistų žmonių, Kauno apskrities policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš kitų apskričių, aktyviai organizuoja įvairias policines priemones ir reidus visoje Kauno apskrityje, taip pat ir Kėdainių rajone.

„Patruliuojant naudojami nežymėti tarnybiniai automobiliai su greičio matavimo prietaisais, kurių dažniausiai gyventojai nepastebi. Taip pat vairuotojų daromi pažeidimai fiksuojami ne tik stacionariu greičio matuokliu, bet ir stebint per mieste įrengtas vaizdo stebėjimo kameras. Visgi pati efektyviausia priemonė, galinti apsaugoti nuo skaudžių įvykių keliuose – vairuotojų ir kitų eismo dalyvių sąmoningumas.

[quote author=“Aut. past.“]Sugriežtintos sąlygos norintiems išlaikyti valstybinius egzaminus ir gauti vairuotojo pažymėjimą reiškia tai, kad vairuoti automobilius galės ne bet kas, o tik gerai saugaus eismo taisykles išmanantys vairuotojai.[/quote]

Privalome laikytis Kelių eismo taisyklių, jei norime saugiai pasiekti kiekvienos kelionės tikslą. Primename vairuotojams, kad viršyti greičio nereikėtų ne tik dėl numatomų baudų, kurios siekia iki 700 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo iki 6 mėnesių, bet ir dėl pačių vairuotojų, kitų eismo dalyvių sveikatos bei gyvybės“, – priemones sudrausminti vairuotojus ir stabdyti pažeidimus vardijo J. Kazragytė.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie nelieka abejingi ir informuoja pareigūnus apie pastebėtus teisės pažeidimus ir primena, kad visuomet apie pastebėtą pažeidimą galima informuoti naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.HYPERLINK „http://www.epolicija.lt/“ HYPERLINK „http://www.epolicija.lt/“epolicija.lt, pridedant užfiksuotą vaizdinę medžiagą, arba informuojant bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video