Juozo Paukštelio progimnazija tapo Visos dienos mokykla

 Juozo Paukštelio progimnazija tapo Visos dienos mokykla

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), įgyvendindama Lietuvos Respublikos Vyriausybės siekį užtikrinti lygias galimybes naudotis socialinėmis, sveikatos, kultūros ir švietimo paslaugomis visiems mokiniams, inicijavo Visos dienos mokyklos koncepcijos ir jos įgyvendinimo modelių kūrimą ir gegužės mėn. paskelbė švietimo įstaigų, kuriose nuo rugsėjo mėn. duris atvers Visos dienos mokyklos, atranką.

Visos dienos mokykloje pradinio ugdymo pakopos ir 5 klasių pageidaujantys mokiniai galės praleisti visą darbo dieną – vaikai mokysis, žais ir ilsėsis. Mokykloje, atsižvelgiant į vaiko poreikius, bus lanksčiai modeliuojamas ugdymo turinys: tikslingai derinamas formalusis ugdymas ir neformalusis švietimas, skiriama pakankamai laiko pagilinti mokinių žinias, teikiama individuali mokymosi pagalba. Visos dienos mokykloje bus organizuojamas maitinimas, užtikrinama saugi aplinka vaikui iki grįžtant į namus.

Visos dienos mokyklų modelio kūrimo projektų konkurse iš 102 mokyklų buvo atrinkta 40 ugdymo įstaigų. Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazija teikė paraišką dalyvauti šioje atrankoje. Šiandien progimnazijos bendruomenė gali pasidžiaugti sutelkto įstaigos siekio tapti Visos dienos mokykla rezultatu – nuo rugsėjo progimnazija duris atvers kaip vienintelė Kėdainių rajone Visos dienos mokykla.

Mokyklos bendruomenė džiaugiasi pradinių klasių tėvų pritarimu, mokytojų ir visos projekto paraiškos rengimo grupės atliktu darbu, bendruomenės pozityviu požiūriu į naujoves, ir tikisi, kad visi kartu, sugebės atliepti tėvų lūkesčius ir įgyvendinti projekto veiklas, užtikrinant vaiko gerovę.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video