Iš konkurso Rygoje parvežė II–ąją vietą

 Iš konkurso Rygoje parvežė II–ąją vietą

Gegužės 31 – birželio 2 dienomis Rygoje vykęs XIII–asis tarptautinis jaunųjų atlikėjų kamerinės muzikos festivalis – konkursas „Muzikuojame su draugu“ buvo sėkmingas Kėdainių muzikos mokyklos jaunosioms atlikėjoms. Kamerinis trio Aistė Bugaitė (fleita), Danielė Paužaitė (smuikas) ir Elzė Kaziukonytė (fortepijonas) A-II kategorijoje iškovojo garbingą II – ąją vietą.

Konkursas nebuvo lengvas – pasirodymus vertino keturių profesionalų iš Latvijos, Lietuvos, Suomijos ir Estijos komisija, viskas buvo filmuojami. Konkurso dalyviai – ansambliai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos – buvo labai įvairūs ir profesionaliai grojantys.

Dėka puikios konkurso organizacijos viskas vyko sklandžiai, nebuvo eilių repetuojant, pasirodymai vyko laiku ir suplanuota tvarka. Gal tai atrodo smulkmenos, bet muzikantams prieš konkursą tai reiškia daug – tuomet gali maksimaliai susikaupti savo pasirodymui. Savo pasirodymu konkurse džiaugiasi ir mokytojos, ir merginos – sugroti pavyko labai gerai.

Paskutinės minutės prieš konkursinį pasirodymą.Merginos neslepia, jog pasiruošimas kiekvienam konkursui pareikalauja laiko, darbo ir pastangų. Tačiau, kai konkurse pavyksta pagroti geriausiai, kaip tik esi pasiruošęs, kai pavyksta maksimaliai susikaupti ir nesuklysti, viskas atsiperka su kaupu, aplanko didžiulė laimė ir ramybė.

„Šiemet baigėme muzikos mokyklą, tad šis laimėjimas – lyg skambus baigiamasis akordas. Esame laimingos ir dėkingos savo mokytojoms, kantriai lydėjusioms nelengvame muzikos kelyje: Julijai Maksimec, Zinai Geičienei ir Olgai Lukšienei. Tikime, jog mūsų kolektyvas dar neišsiskirstys – norime drauge muzikuoti ir toliau“, – teigia merginos.

Konkurse taip pat dalyvavo Rūta (fortepijonas, mokyt. Olga Lukšienė) ir Rebeka (violončelė, mokyt. Zita Smikienė) Masandavičiūtės.

Festivalio programoje pasirodė mokytojos Julijos Maksimec fleitų trio: Agnietė Kaciucevičiūtė, Miglė Sabulytė, Viktorija Kiaunytė bei fleitininkė Margarita Klumbytė, šįkart grojusi fortepijonu.

Festivalio koncertas vyko Rygos botanikos sode, kurio augalais ir drugeliais taip pat spėjome pasigrožėti.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video