Akademijos gimnazijoje – respublikinis rašinio konkursas „Laiškas mamai“

 Akademijos gimnazijoje – respublikinis rašinio konkursas „Laiškas mamai“

„Mama yra viskas: ji mūsų paguoda sielvarte, mūsų viltis kančioj ir mūsų stiprybė bejėgiškume. Ji yra meilės, gailestingumo, užuojautos ir atlaidumo šaltinis.“

 Kahlil Gibran

Artėjant pačiai gražiausiai pavasario šventei – Mamos dienai – Akademijos gimnazijoje ketvirtus metus iš eilės balandžio mėnesį vyko respublikinis rašinio konkursas „Laiškas mamai“, kurį organizavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui G. Stasytienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė Sigita Poškevičienė ir specialioji pedagogė-logopedė metodininkė Jolanta Krasauskienė. Konkurse dalyvavo 3-4 klasių mokiniai. Iš viso vertinimo komisijai buvo atsiųsti 77 rašiniai.

Mokinių rašinių sulaukėme iš Vilniaus, Kauno, Vilkaviškio, Pasvalio, Raseinių, Prienų, Skuodo, Alytaus, Palangos, Pakruojo, Kėdainių miestų ir rajonų mokyklų. Rašiniuose vaikai išsakė gražiausius žodžius, sveikinimus, linkėjimus pačiam brangiausiam žmogui – Mamai.

„Visada susimąstau, kokia esu laiminga, kad turiu tokią Mamą. Tavo žvilgsnis  ir balsas nuramina, sušildo, paguodžia. Dažniau apkabink mane, Mama! Ir kalbėk kalbėk, nesustok! Apie viską… Mokyk mane ir toliau pažinti tiesą, atskirti gėrį nuo blogio, mylėti pasaulį. Skaitykim toliau kartu knygeles, dainuokim, keliaukim prie jūros pasiklausyti bangų kalbos…“ – rašo Gabija iš Kėdainių rajono.

„Mieloji, mama, ačiū už pasakas, kurias man sekdavai, kai buvau visai maža. Ir už pirmąjį saulėlydį, kai ėjai  su manim pasivaikščioti pilant lietui, girgždant sniegui po kojomis…“ – dėkoja mamai Rugilė iš Kauno.

„O, mama, greičiau grįžk namo! Daugiau niekada nesakysiu, kad būti mama yra lengviausias darbas pasaulyje“, – rašo Julija iš Kėdainių.

„Mamyte, tik kai Tavęs nėra namuose, aš suprantu, kokia nepakeičiama Tu esi. Niekada nebūčiau susimąsčiusi, kiek daug darbų Tu nuveiki, kol tėtis dirba laukuose, o mes mokykloje. Tik dabar suprantu, kad šiltas maistas ant stalo, sutvarkyti kambariai, išvalyti namai – tai vis Tavo kiekvienos dienos darbai“, – Gabrielės iš Kėdainių rajono mintys.

„Tavo veidas lyg nuostabios gėlės viduriukas, plaukai kaip gėlės žiedeliai, kojos kaip gėlės kotelis, o rankos kaip niekada nenuvystantys lapeliai“, – rašo Elzė iš Kauno.

„Už tavo rūpestį, vargą ir meilę kasdien tau dėkoju mintimis, žodžiais, darbais ir skaisčia šypsena. Kad tik žinotum, kiek manyje yra meilės ir pagarbos tau.

„Tikiuosi, kad bus dar daug tokių dienų, kai vakarais apsikabinsime kartu ir džiaugsimės kiekviena šilta ir jaukia minute. Net šalčiausios žiemos dienos su tavimi virsta šiltomis“, – džiaugiasi Evita iš Kauno.

„Mamyte,“– taip visuomet į tave kreipiuosi. Tvirtai laikiausi Tavo rankos, kai žengiau pirmą kartą mokyklos laiptais. Kokią baimę aš tada jaučiau! Spaudžiau tavo ranką stipriai ir tai teikė drąsą. Ir dabar aš jaučiuosi tvirčiau, kai žinau, kad tu ją man visada ištiesi. Ačiū, mamyte, už spalvingas pasakas, kurias sekei man mažai, kol pas mane į lovelę atkeliaudavo miegelis. Ačiū, kad išmokei mylėti ir saugoti, ką turiu brangiausia – sesę ir Tave, Brangi mamyte“, – dėkoja Andrėja iš Kėdainių rajono.

Tai tik dalis gražių padėkos žodžių, sklindančių iš mažų širdelių, artimam, mylimam, nepakartojam žmogui – Mamai. Mama – tai vienas pačių brangiausių žodžių, kuriame jaučiame tiek daug meilės, artimumo, žavesio ir šventumo.

Dėkojame visiems, dalyvavusiems konkurse.

 

Pradinių klasių mokytoja S. Poškevičienė ir spec. pedagogė-logopedė J. Krasauskienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video