Susirūpino dėl kriminogeninės situacijos Dotnuvoje

 Susirūpino dėl kriminogeninės situacijos Dotnuvoje

Atsižvelgiant į kriminogeninę situaciją Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijoje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Alvydas Vaina inicijavo susitikimą su šios seniūnijos ūkininkais. Jame dalyvavo seniūnas Vytautas Grigas, mokyklos direktorius bei aktyvus policijos rėmėjas Rimantas Urbonavičius, pareigūnai, kuriems aktualios šios seniūnijos problemos – Veiklos skyriaus viršininkas Remigijus Blandis, vyriausioji tyrėja Vilma Vyšniauskienė, bendruomenės pareigūnė Aušra Mickevičienė.

„Nerimą kelia tai, kad šioje seniūnijoje padaugėjo vagysčių iš žemės ūkio technikos. Turime vienyti savo pajėgas, kad užkirstume kelią ne tik šios rūšies nusikaltimams, bet ir kitoms nusikalstamoms veikoms bei teisės pažeidimams, vykdomoms jūsų aplinkoje. Tik bendras visų darbas ir pastangos padės kurti saugią aplinką“, – sakė A. Vaina.

Šios seniūnijos ūkininkai, tarp kurių yra ne vienas policijos rėmėjas, aktyviai rūpinasi savo turto apsauga – jie budi, patruliuoja naktimis, imasi visų priemonių, kad apsisaugotų nuo nusikaltimų. Viršininkas skatino juos teikti policijai bet kokią informaciją apie pastebėtus įtartinus asmenis, automobilius: „Informuokite apie bent mažiausią įtarimą sukeliančius reiškinius – tokia informacija visada naudinga policijai. Mes imsimės visų priemonių, kad nusikalstamų veikų skaičius mažėtų. Dirbdami kartu, būkime pavyzdys ir kitoms seniūnijoms, įrodykime, kad bendromis jėgomis įmanoma išgyvendinti negatyvius reiškinius“.

Susitikime kalbėta ir apie priemones, padedančias apsaugoti turtą nuo vagysčių – vaizdo stebėjimo kameras, apšvietimą ir panašiai. Numatytos bendros ūkininkų bei policijos pareigūnų prevencinės priemonės – vakariniai reidai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video