Lopšelyje-darželyje „Varpelis“ – draugiškumą puoselėjantys užsiėmimai

 Lopšelyje-darželyje „Varpelis“ – draugiškumą puoselėjantys užsiėmimai

Kiekvienam yra svarbu turėti draugų. Draugystė – tai nepaprastas, kupinas atradimų patyrimas. Ji padeda mums augti, pažinti pasaulį, atskleisti save. Draugais tampama todėl, kadangi gera kartu leisti laiką, galima pasidalinti paslaptimis, patirtimi ir patarimais, įgyvendinti įvairiausius sumanymus ir nuveikti daugybę kitų be galo šaunių dalykų.

Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ priešmokyklinio ugdymo ugdytiniai dalyvavo susitikime su Kėdainių rajono Policijos komisariato pareigūnėmis Aušra Pupkute ir Aušra Mickevičiene.

Visą savaitę vaikai grupėse diskutavo tema „Ištiesk draugystės ranką“. Ugdytiniai atliko įvairias individualias ir grupines užduotis. Jie grupėse su priešmokyklinio ugdymo pedagogėmis R. Klimakova ir N. Šauliene įtvirtino žinias apie tai, kad kiekvienam žmogui (vaikui) svarbu jausti, kad jis nėra vienišas, kad draugui svarbi mūsų nuomonė ir buvimas šalia.

Grupėse pasigaminome „Linkėjimų šulinį“, kurį gražiai papuošėme ir paaiškinome, kad vaikai turės nupiešti po linkėjimą kiekvienam draugui.

Policijos komisariato pareigūnės susitikimo pradžioje kalbėjo apie tikrus ir gerus draugus, apie artimą ir tikrą draugystę, kuri visada buvo vertinama, apie kurią parašyta daug knygučių, sukurta daug dainelių.

[#gallery=1378#]

Taip pat jos rekomendavo pažaisti vaidmenų žaidimą „Raskime išeitį iš padėties, kurioje priekabiaujama“. Vaidinama, kad vaikas, prie kurio priekabiaujama, apie tai pasako draugams, o šie padeda surasti tinkamą išeitį.

Dažnai ir apie žmogaus asmenybę sprendžiame iš to, ar jis turi artimų draugų, sugeba užmegzti šiltą ryšį. Liaudies išmintis byloja: „Pasakyk, kas tavo draugas – pasakysiu, kas tu“. Tai reiškia, kad draugus neretai renkamės panašius į save ar tokius, kurių elgesys primena mums kažką artima ir pažįstama, taigi draugai lyg veidrodis atspindi mūsų pačių savybes ar mūsų gyvenimo patirtį. 

Plėtojant socialinę vaiko patirtį, labai svarbu, kad vaikas mokėtų ir gebėtų bendrauti su savo bendraamžiais. Mūsų darželyje į susitikimus kviečiami įvairių profesijų, tarnybų atstovai. Jau tapo tradicija – susitikimai su policijos darbuotojais, VTAT specialistais, socialiniais darbuotojais, medicinos darbuotojais ir kt.

Šio susitikimo metu norėjome paskatinti vaikus prisiminti, kad niekas neturi teisės žeminti ar skriausti kitų ir kad, bet kuris žmogus (vaikas), kuris patiria patyčias, gali kreiptis pagalbos į žmogų, kuriuo jis pasitiki. Tikimės, kad šis tikslas buvo pasiektas.

 

Lopšelio-darželio „Varpelis“ soc. pedagogė Žana Vaitovič

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video