Policija tikrina, ar gyventojai rakina duris

 Policija tikrina, ar gyventojai rakina duris

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su bendruomenėmis, lanko rajono gyventojus ir tikrina, ar jie gyvena saugiai, ar rakina duris ir saugosi nuo ilgapirščių. Praėjusią savaitę pareigūnai lankėsi Vilainių seniūnijoje pas vienišus senolius.

Tikrino, ar užrakintos

Rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Aušra Pupkutė ir Aušra Mickevičienė, siekdamos užtikrinti miesto gyventojų turto saugumą, pradėjo vykdyti turtinių nusikaltimų mažinimo akciją „Gyventojau, tinkamai pasirūpink savo namų turto apsauga“.

Jos metu lankyti Vilainių seniūnijos senyvo amžiaus asmenys, su jais kalbėta, kaip apsaugoti savo namus, dalinta informacinė medžiaga. Atvykus tikrinta, ar užrakintos būsto durys. Deja, bet ne visi gyventojai mano, kad dienos metu jų rakinti nebūtina. Jiems akcentuota, kad dėl saugumo duris užrakinti reikia visada, tai turi tapti įpročiu. Prie akcijos prisijungė ir pareigūnėms talkino vietos bendruomenė pirmininkė Vida Vansevičienė, kuri geriausiai pažįsta savo krašto žmones.

Būtina rakinti

„Duris rakinti būtina. Būtina net tada, kai būnate namuose ar trumpam išeinate padirbėti į kiemą, išeinate pas kaimyną ar iki parduotuvės. Ilgapirščiai veikia greitai, tad privalote užtikrinti, kad jiems nepavyktų patekti į jūsų būstą pro neužrakintas duris. Mes net sodininkams vasarą patariame neišeiti dirbti į sodą neužrakinus sodo namelio durų, ką jau kalbėti apie individualių namų ar daugiabučių gyventojus. Žmonės taip pat turi rūpintis savo saugumu. Šiandien mes tai jiems priminėme išdalindami ir primindami svarbiausią informaciją“, – sakė Kėdainių policijos bendruomenės pareigūnės.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video