„Ryto“ progimnazijoje – Žemės dienos paminėjimas

 „Ryto“ progimnazijoje – Žemės dienos paminėjimas

Kovo 20-tą dieną visame pasaulyje buvo minima Žemės diena. Ši šventė nebuvo pamiršta ir Kėdainių „Ryto“ progimnazijoje. Šia proga pirmos pamokos pradžioje 5-8 klasių mokiniams buvo organizuota filmuko „Sustabdytos akimirkos“ peržiūra ir aptarimas. Tai filmas, kuriame dėmesys skiriamas šiandien Žemei iškylančioms problemoms ir grėsmėms. Vėliau aštuntų klasių mokiniai šeštokams pristatė savo ruoštus darbus tema „Ir keliaudami mokomės“. Aš taip pat džiaugiuosi galėjęs prie to prisidėti.

Idėja paruošti pristatymą apie Krymo autonominę respubliką gimė maždaug prieš metus, kai per biologijos pamoką gavau užduotį paruošti darbą apie aplankytą valstybę. Iš pradžių tai tebuvo kelios skaidrės su augalų nuotraukomis ir jų aprašymais, vėliau savo darbą po truputį pildžiau informacija, įdomiomis nuotraukomis bei patirtimi. Ir štai galiausiai turėjau progą pasidalinti savo įspūdžiais su šeštokais, su jais padiskutuoti, supažindinti juos su Krymo kraštovaizdžiu, gyventojų kultūra ir šios valstybės politine situacija.

Taip pat džiaugiuosi, kad pristatymus parengė ir kiti aštuntokai. Štai Karolina Marcinkevičiūtė pasakojo, kad keliauti pradėjo būdama vos 6-ių metų. Pirmoji tolimesnė kelionė buvo į Paryžių. Ten galėjo pamatyti visų mylimą Eifelio bokštą gyvai, o ne tik paveikslėlyje. Karolina yra aplankiusi ir daugiau šalių, tokių kaip Graikija, Italija, Vokietija, Ukraina, Slovakija. Šiais metais žada aplankyti Olandiją bei Rusiją.

Štai moksleivės Meda Vidauskytė ir Urtė šimkevičiūtė akcentavo, kad kelionės suteikia platesnę pasaulėžiūrą, leidžia pritaikyti kalbos žinias, pažinti supančią gamtą bei suvokti, kad Žemė yra vienintelė ir nepakartojama.

Manau, kad ši diena buvo puiki proga praplėsti akiratį, sujungti geografijos, biologijos ar net politikos mokslus į vieną pamoką ir pasidalinti savo kelionių patirtimi. Tačiau ši diena nebūtų įvykusi, jei ne iniciatyvūs ir paskatinantys mokytojai, visada pasiruošę patarti bei padėti. 

[#gallery=1322#]

 

Rytis Pryvalovas, Kėdainių „Ryto“ progimnazija

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video