Konkurse „Dainų dainelė 2018“ – net keturi kėdainiečiai

 Konkurse „Dainų dainelė 2018“ – net keturi kėdainiečiai

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurse „Dainų dainelė“ šiemet Kėdainiams atstovauja net trys kėdainiečių komandos: Kėdainių muzikos mokyklos auklėtinė Morta Čepaitė, „Atžalyno“ gimnazijos moksleivis Valentinas Abarius bei Igno Misevičiaus ir Mato Bodendorfo duetas iš Šviesiosios gimnazijos.

Šis konkursas – vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių.

Kas dvejus metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių.

Dar nuo 1974 m. rengiamu nacionaliniu jaunųjų dainininkų konkursu siekiama ugdyti vaikų ir jaunuolių meno bei kūrybos poreikį, puoselėti akademinio dainavimo tradicijas, populiarinti dainininkų meninę saviraišką, atrinkti geriausius solistus ir vokalinius ansamblius, skatinti kurti ir atlikti naujas lietuviškas dainas vaikams.

Kėdainiečių atliekamus kūrinius bus galima pamatyti per LRT televiziją. Artimiausia televizijos transliacija – jau kovo 18 dieną.

Kaip teigė Kėdainių švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Danutė Čeidienė, baigiamieji konkurso laureatų koncertai Nacionaliniame operos ir baleto teatre bus organizuojami gegužės mėnesį Vilniuje. Tuomet bus paskelbti ir konkurso nugalėtojai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video