Gimnazistės požiūrį į bendravimą pakeitė Islandų viešnagė

 Gimnazistės požiūrį į bendravimą pakeitė Islandų viešnagė

Sausio 13-20 dienomis Kėdainių šviesiojoje gimnazijoje svečiavosi moksleiviai ir mokytojai iš Islandijos. Gimnazijos pirmokai kartu su savo anglų kalbos mokytojomis Gitana Kaupiene, Laima Janoniene ir socialine pedagoge Indre Mackevičiene dalyvavo projekte-mainų programoje „Nordplus Iceland+ Lithuania“.

Projektas iš tiesų nuostabus, susiradome daug naujų draugų net iš Islandijos, tobulinome savo anglų kalbos įgūdžius, teko daug sužinoti ir apie Islandiją.

Per savaitę nuveikėme daug. Spėjome aprodyti Lietuvos sostinę Vilnių, Seimo rūmus, Kauną ir Kėdainius. Taip pat vyko paskaitos apie lyderystę ir asmenybės tobulėjimą bei jaukus koncertas su šeimomis.

[#gallery=1279#]

Moksleiviai iš Islanandijos buvo apsistoję mūsų – gimnazistų – šeimose, todėl atradome dar daugiau laiko susipažinimui su kitokia kultūra, bendravimui su savo naujaisiais draugais.

Emocijų buvo daug, kartu juokėmes, patirdami daug įvairių nuotykių, tačiau mūsų draugams išvykstant, teko išlieti ir nemažai ašarų.

Mano nuomone, svarbiausia projekto dalis buvo pokalbiai su mergina, apsistojusia mano namuose. Kartu kalbėjome apie bendrus pomėgius, charakterio sąvybes. Taip pat kultūros, švietimo, ekonomikos ir politikos skirtumus tarp mūsų valstybių.

Manau projektas praplėtė, galbūt, net pakeitė mano požiūrį į bendravimą. Juk visai nesvarbu iš kur tu, ar kokia kalba kalbi, nes svarbiausia – koks žmogus tu esi. Būtent todėl mes jau dabar labai laukiame dar vienos, įspūdžių pilnos savaitės, tik šį kartą – Islandijoje.

 

Projekto dalyvė V.Giedraitytė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video